Spillere, trenere og ansatte tar ferie til over påske

Fra og med mandag 30. mars går spillere, trenere og ansatte i LSK ut i ferie fram til over påske. Dermed unngår klubben foreløpig permitteringer under corona-krisen.

Annonse:

- Alle ansatte har i denne utfordrende og vanskelige tiden vist et enormt engasjement, med høy arbeidsmoral og god kreativitet. Dette har også bidratt til at samholdet i klubben er blitt styrket. I fellesmøter med de ansatte har vi nå blitt enige om å gå ut i ferie fra mandag og til over påske. Dette viser både styrke og villighet til å blø for drakta slik at vi i det lengste forsøker å unngå permisjoner i LSK, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Sportssjef Simon Mesfin forteller at ferieløsningen er blitt godt tatt i mot både på A-laget og i akademiet.

- Spillerne har stått på i hele vinter, også under corona-krisen, i det som nå blir tidenes lengste sesongoppkjøring. Det blir en spesiell sesong med mange kamper på kort tid den dagen vi kommer i gang. En ferie nå vil gi oss et avbrekk som vil gi oss den skarpheten som trengs når seriespillet starter. Både i elite- og i utviklingsavdelingen opplever vi et godt samhold, og alle er svært fornøyd med at LSK foreløpig ikke har permittert noen. Forslaget om ferie fram til påske ble tatt i mot på strak arm. Samtidig vil spillerne få et egentreningsprogram som de vil følge også i ferien - akkurat som de gjør i ordinære ferier, sier Mesfin.

Styreleder i LSK, Morten Kokkim, er godt fornøyd med at klubben - som en av få norske toppklubber - inntil videre unngår permitteringer.

- For spillernes del kan det være fornuftig med en liten pause etter at det har vært trent hardt og mye nå i en lang periode. I tillegg vil det sannsynligvis ikke bli mulighet til å ta ferie i sommer, da kampene vil komme tett dersom vi kommer i gang igjen. Da er det også selvfølgelig naturlig at trenere og støtteapparatet tar ferie. Når det gjelder utviklingsavdelingen er situasjonen mye av den samme som for A-laget. De har i tillegg jobbet mye med planverket vårt i de to siste ukene. Det er ikke tvil om at det er mer krevende for administrasjonen å jobbe i den situasjonen som vi er i nå. Kravet har vært at de skal ha arbeidsoppgaver, noe som har stilt store krav til omstilling og kreativitet. Når vi nå nærmer oss påske har vi sammen funnet ut at det kan være hensiktsmessig med en pause, slik at alle er klare for å jobbe når vi forhåpentligvis nærmer oss en normal hverdag etter påske, sier Morten Kokkim.

- Hvorfor har ikke LSK ønsket å permittere sine ansatte?

- Det å permittere folk og sende de ansatte på NAV bør ikke være en enkel løsning. Det er bransjer som er mye verre stilt enn det en fotballklubb er nå før seriespillet skulle ha vært startet. I noen bransjer har ikke permitteringer vært til å unngå. I Lillestrøm har vi en liten, men trimmet organisasjon - hvor vi fram til nå har hatt arbeidsoppgaver til de ansatte. Det har blant annet vært avholdt sponsortreff over video, det har pågått en auksjon for å få inn penger, i tillegg til at det også har vært signert sponsoravtaler helt til det siste. Så lenge det er arbeidsoppgaver som kan utføres, og vi har inntekter som kommer inn, er det ikke meningen at man skal bruke permitteringsinstituttet. Vi tror også at den perioden vi nå har lagt bak oss har styrket samholdet i hele klubben, noe som vi vil kunne få igjen for når «normalsituasjonen» er tilbake.  

- Hva skjer med spillere og ansatte når påsken er over?

- Per nå er tiltakene sagt å skulle vare til over påske, og seriespillet er planlagt igangsatt helgen 23. – 24. mai. Dette planlegger vi for. Dersom dette igjen blir forskjøvet må også vi se på hva dette innebærer, og vurdere eventuelle tiltak. Vi håper i det lengste å unngå permitteringer av ansatte i klubben, sier Kokkim.

Annonse fra Obos-ligaen: