Snytt for straffe - tap mot Kristiansund

(Kristiansund - Lillestrøm 2-1) Dommer Trygve Kjensli snøt Thomas Lehne Olsen for et soleklart straffespark da LSK gikk på et nytt tap på bortebane. 0-1 til pause ble til 2-1 etter andre omgang.

Etter 11 minutter ble Thomas Lehne Olsen felt innenfor Kristiansunds 16-meter, men dommer Trygve Kjensli - som blåste på det meste det første kvarteret - lot det som så ut som et klart straffespark passere.

- Straffespark, mener trener Arne Erlandsen.

Men etter 20 minutter tok LSK likevel ledelsen. Simen Rafn la inn fra høyrekanten. Erling Knudtzon steg til værs og headet ballen i mål.

- Det var godt jeg hadde sola i øynene. Hvis ikke hadde den sikkert ikke gått inn. Neida. Godt innlegg fra Simen, sa Knudtzon til Eurosport i pausen.

Minuttet før pause var Thomas Lehne Olsen nær ved å doble ledelsen. Kristoffer Ødemarksbakken slo presist inn fra venstre, og spissen headet mot det lengste hjørnet. Frode Kippe var bare noen få centimetere fra å kunne nikke ballen i mål, men i stedet gikk den like utenfor stanga.

- Vi leder, og skulle hatt straffe, men jeg føler at vi har noe å gå på spillemessig, sa Arne Erlandsen til Eurosport i pausen.

- En ålreit første omgang, men det er ikke godt nok når vi ligger under, mente KBK-trener Christian Michelsen.

Fire minutter etter pause var Ifeanyi Mathew nær ved å score sitt første seriemål for sesongen. Midtanespilleren mottok ballen i returrommet utenfor KBKs 16-meter, og fyrte løs fra 20 meter. Skuddet gikk like over mål.

Få minutter senere fikk Kristiansund et litt billig frispark på hjørnet av 16-meteren. Stian Aasmundsen tok sats og klinket til over muren og mot korthjørnet, kanskje litt overraskende for Matvei Igonen. Ballen snek seg inn helt nede ved stolperoten. 1-1.

59 minutter ut i kampen trodde Thomas Lehne Olsen at han hadde sendt LSK tilbake i føringen. Men dommer Kjensli mente at spissen sto i offside da han mottok ballen fra Frode Kippe. TV-bildene ga ikke noe klart svar på om Kjensli, som hadde en svært svak kamp, hadde rett i den avgjørelsen.

25 minutter før slutt kontret i stedet KBK inn 2-1. En svak involering av Ifeanyi Mathew sendte Torgil Gjertsen alene med Matvei Igonen, og trønderen satte ballen i mål.

Arne Erlandsen byttet tre mann samtidig etter 75 minutter - i håp om å vekke laget: Erik Brenden for Kristoffer Ødemarksbakken, Charles Ezeh for Fredrik Krogstad og Gary Martin for Thomas Lehne Olsen.

Like etterpå kom Erling Knudtzon seg til en brukbar mulighet, men avslutningen gikk i nettveggen.

LSK presset på i sluttminuttene, men det ville seg ikke. Dermed vant Kristiansund 2-1.

- Vi er ikke gode nok i de fasene som avgjør kamper. Vi gir bort scoringer. Det går ikke på det nivået her, sa Arne Erlandsen til Eurosport.