Smárason takker for seg: - Blir følelsesladet

Arnór Smárason (32) forlater Lillestrøm etter sesongen og reiser hjem til Island etter 17 år i utlandet.

Annonse:

Veteranen har skrevet under på en toårskontrakt med Islands største klubb Valur, og ser fram til å komme nærmere familien i hjemlandet.

Samtidig legger han ikke skjul på at det blir spesielt å forlate Lillestrøm.

- Det blir følelsesladet å reise hjem etter 17 år i utlandet. Den siste kampen på den reisen blir mot Grorud på søndag, og det kommer til å vekke noen følelser i meg. Jeg er veldig glad for tiden min i Lillestrøm, selv om det har vært en skikkelig berg- og dalbane. Både for min og klubbens del har det vært oppturer og nedturer. Det føles bra å forlate klubben nå etter at opprykket er sikret. Det betyr mye for meg at Lillestrøm spiller i Eliteserien, sier Arnór Smárason.

LSK ønsker å takke islendingen - som har vært en strålende ambassadør for klubben både på og utenfor banen - for innsatsen.

- Arnór kom til oss sommeren 2018 og bidro til å heve laget og samtidig sikre plassen den høsten. Han kom inn som et friskt pust og en veldig god spiller som leverte svært godt den høsten. Vi var veldig glade for at han forlenget avtalen, men dessverre begynte han å slite med skader utover i 2019. Han spilte flere kamper til tross for skaden, men fikk naturligvis ikke ut sitt potensial. Dessverre for både han og oss har den skaden forfulgt ham også i 2020. Men han har jobbet knallhardt, og vi er glade på hans vegne for at han har klart å komme seg tilbake på fotballbanen. En kjernekar som har bidratt på alle mulige måter, sier sportssjef Simon Mesfin.

- Det har vært veldig tøft når man ikke kan gjøre det man er her for: Spille fotball og bidra for Lillestrøm. Det har vært tungt mentalt. Jeg spilte mye skadet i 2019, men følte likevel at jeg fikk bidratt litt på sommeren der - selv om jeg var preget av skaden. Jeg fikk betale en ganske dyr pris for det i år. Men jeg vil takke de som har hjulpet meg underveis, både Geir Kåsene og Lillestrøm muskel- og leddklinikk - der ikke minst Jeanette Riise har vært helt rå på å hjelpe meg tilbake. Hun har jobbet med meg to-tre ganger i uka og vært helt enestående. Jeg er veldig glad for at jeg er tilbake igjen nå og kan trene for fullt, sier Smárason.

- Hvordan blir det å reise hjem til Island?

- Jeg går til den beste klubben på Island som har vunnet ligaen der tre av de siste fire årene og som satser stort. Så jeg går dit som fulltidsproff og har fortsatt like store ambisjoner som spiller. Familiemessig blir det veldig deilig. Når man har fått barn, så savner man familien på en annen måte. Jo eldre man blir, jo mer verdsetter man familien. Etter en sesong med skader og corona føles det som en helt riktig beslutning å ta nå. Men jeg har ambisjoner om å fortsette med fotballen i en annen rolle etter at spillerkarrieren er over. Hvem vet, kanskje jeg kommer tilbake til Lillestrøm en dag, sier han med et smil.

- Vi ønsker Arnór masse lykke til i fremtiden. Vår relasjon blir ikke borte av at han reiser hjem til Island, sier Simon Mesfin.

Husker du Smárasons debut for LSK? Se her:


Annonse fra Eliteserien: