Slo Stabæk 3-1: Adams inntok toppscorer-tronen etter sitt første hat trick som senior

(Lillestrøm - Stabæk 3-1) Han scoret tre mål i finalen i junior-NM for Sogndal i 2018, men kveldens målshow mot Stabæk var Akor Adams første hat trick i seniorfotballen. Samtidig inntok han posisjonen som toppscorer i Eliteserien.

- Jeg har scoret to mål i en kamp noen ganger, men aldri tre som senior. En veldig god følelse, sier Akor Adams etter 3-1-seieren.

Etter 13 minutter skjøt han mellom beina til Stabæk-keeperen og i mål på innlegget fra Ylldren Ibrahimaj, men gjestene kom tilbake og utlignet på et straffespark 21 minutter ut i kampen.

Vetle Skjærvik pådro seg en skade da han landet feil og skulle spille tilbake til Mads Hedenstad Christiansen - som felte Kasper Høgh innenfor egen 16-meter. Mushaga Bakenga satte forsøket fra 11-meteren i mål.

LSK hadde et visst spillemessig overtak i andre omgang, men slet med å skape de store sjansene. Først etter 86 minutter kom 2-1-scoringen etter at Stabæks Aleksander Andresen handset like innenfor egen 16-meter. Dommeren dømte ikke umiddelbart på hendelsen, men etter en VAR-sjekk fikk LSK straffespark.

Akor Adams var sikkerheten selv og skjøt ballen utagbart opp i vinkelen. På overtid sikret storscoreren seg sitt første hat trick som senior: Gjermund Åsen slo en fin ball - som muligens touchet innom Henrik Skogvold - før Adams alene med Isak Pettersson fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Lillestrøms nummer 9 har dermed scoret ti mål på ni seriekamper denne sesongen. Amahl Pellegrino har også ti scoringer, men Bodø/Glimt har spilt en kamp mer enn LSK.

Nå venter Brann i Bergen neste søndag før Eliteserien tar en liten sommerferie.