Slik skal LSK gjenreises

Etter et uvirkelig drama på Åråsen er det klart at Lillestrøm Sportsklubb rykket ned fra Eliteserien og spiller i OBOS-ligaen i 2020. Vi er utrolig lei oss for at vi har mislyktes og skuffet så mange. Men en ting er helt sikkert: LSK skal komme sterkere tilbake.

Annonse:

To timer etter kampslutt fikk vi den første henvendelsen fra en ny bedrift som ønsker å bli med i vårt sponsornettverk fra og med neste sesong. Samtidig tikket det inn meldinger fra en rekke eksisterende samarbeidspartnere om at de ønsker å bli med videre. Flere hundre enkeltpersoner har tatt kontakt og gitt beskjed om at de ønsker å fornye sesongkortet.

Det forteller mye om kraften til Lillestrøm Sportsklubb. Og du så den samme kraften i 75 minutter på Åråsen i går – både blant spillerne ute på banen og blant tilskuerne. Det trøkket, den innsatsen og den stemninga er helt unik i norsk fotball.

Vi ledet 4-0, og det kunne egentlig ikke gå galt. Så raknet det i løpet av seks minutter.

Men det var ikke først og fremst i går vi rykket ned. Vi har vært for dårlige sesongen sett under ett.

Nå venter en grundig og brutal evaluering av hvorfor klubben som «aldri» rykker ned nå har gjort det for første gang siden 1966. Alt av steiner skal snus, og styringsdokumentet for 2018 – 2022 står fast. 

Vi skal være en bærekraftig klubb der vi gjennom vårt akademi skal utvikle egne spillere til A-laget. Vi har over tid ikke vært flinke nok til å la unge LSK-spillere få sjansen der. Slik skal det ikke være i fremtiden. Gjennom det meget gode arbeidet utviklingsleder Toni Ordinas har startet, vil vi i årene som kommer få se en rekke LSK-talenter blomstre på Åråsen.

Med de økonomiske forutsetningene vi har blir dette enda viktigere. Vi kan ikke belage oss på å hente dyre spillere som er på topp. Vi er nødt til å utvikle egne unge spillere og foredle dem gjennom spill på A-laget, i tillegg til å hente noen spillere «på vei opp» utenfra. Det er det som ligger i å være bærekraftig. For LSK skal og må være en bærekraftig klubb i fremtiden.

- Det vil bli mer satsing på unge spillere, de skal få mer spilletid på A-laget – og vi skal ansette en trener som er tro mot den holdningen. Vi er i gang med arbeidet med å finne den personen som skal trene Lillestrøm opp i Eliteserien. Samtidig må vi evaluere grundig hvorfor det har gått galt. Det inkluderer det som er blitt gjort av både styret, ansatte, støtteapparat og spillere. De sportslige resultatene i år er alt for dårlige, det samme kan vi si om det økonomiske resultatet som vil bli lagt fram på årsmøtet på nyåret, sier styreleder Morten Kokkim.

Nå er tiden inne for en åpen og ærlig selvransakelse i alle ledd. Vi skal bygge en bærekraftig klubb som raskest mulig skal bringe oss tilbake til toppen av norsk fotball. Vi kommer ikke ut av den situasjonen vi er i nå om vi ikke skjønner hvorfor vi er havnet der, og hva vi må gjøre for å bygge en mer robust klubb både sportslig og økonomisk.

Vi skal være et LSK byen og Romerike kan identifisere seg med og ønsker å være en del av. Og vi skal spille i Eliteserien i 2021.

Lillestrøm Sportsklubb v/administrasjonen og styret

Annonse fra Eliteserien: