Slik er LSKs keepersituasjon

I buret ser man to ivrige målvakter som begge har et stort ønske om å være LSKs førstevalg når OBOS-ligaen sparkes i gang. Men hvem det blir er et vanskelig valg for Jon Knudsen og resten av trenerteamet.

Annonse:

- Vi har to jevngode keepere som pusher hverandre. Det er en tøff konkurranse. Den er nok tøffere og jevnere i år enn i fjor, sier Jon Knudsen

Hvem som blir førstevalg er et vanskelig valg. LSKs keepertrener sier at avgjørelsen enda ikke er tatt.

- Dette er noe vi i trenerteamet tar en felles beslutning om. Så er det ikke gitt at han som starter første seriekamp skal spille resten av kampene. Vi skal spille mange kamper, tette kamper. Det å ha to keepere som pusher hverandre på den måten, kan det hende at det blir flere kamper på begge to.

Matvei Igonen håper på å få spille mest mulig i 2020, men sier selv at «kampen om tronen» er jevn.

- Det er to gode keepere som konkurrerer om å spille kamper, som gjør at vi begge vokser. Vi begge har fått jevnt med spilletid og jobber hardt, så får vi se hva som skjer, sier Matvei Igonen.

Fetsund-gutten, Mads Hedenstad Christiansen, deler Igonens oppfatning.

- Akkurat nå er det en veldig fin duell. Vi trener godt sammen og pusher hverandre bra. For min del håper jeg selvfølgelig at de velger meg. Jeg føler jeg har gjort en bra oppkjøring og fått gjort det jeg kan, så det står egentlig bare på valget til trenerteamet.

I fjor sommer dro Matvei til Flora Tallin på lån, noe 23-åringen selv er fornøyd med.

- For min del var det bra at jeg gikk på utlån til Flora Tallin i Estland. Jeg kom hjem, fikk tankene på noe annet, fikk spille kamper, kom tilbake på landslaget. Det var et bra halvår for meg. Jeg beviste for meg selv at jeg ikke har kastet bort det halvannet året jeg var her og ikke spilte kamper. Godt å se at hardt arbeid betaler seg, forteller Igonen.

Etter å få spilletid har Matvei har et mål for sesongen.

- Det er jo selvsagt å få LSK tilbake til Eliteserien.

- Hvordan vil det bli å få fotballen tilbake?

- Sykt! Etter all den tiden uten ordentlig fotball. Man ser det på alle, vi smiler og er glade. Vi kan ikke vente til serien starter igjen, smiler han.

Marko Maric var Matveis bestevenn, de var alltid med hverandre både på og utenfor banen. Etter fjorårssesongen gikk Marics låneavtale med LSK ut, og i vinter meldte han overgang til Huston Dynamo i MLS.

- Jeg har fortsatt kontakt med han. Han fortjente å gå til en god liga - og han trives der. Jeg er glad på Markos vegne, sier Estlendingen.

Mads Hedenstad Christiansen synes selv han har utviklet seg godt det siste året.

- Jeg føler jeg har tatt store steg. Både når det kommer til spillet mitt med beina og tøffheten, blitt litt mer voksen i spillestilen.

I treningskampen mot Jerv mandag gjorde Christiansen seg stor, og stoppet Jervs største mulighet.

- Det var fin innvolvering det. Godt å få nok en cleansheet.

Jon Knudsen er glad for å se at de utvikler seg riktig vei, noe mangler, men det jobbes med.

- Utviklinga dems er i riktig retning. De er treningsivrige begge to. Vi jobber daglig med å utvikle hver og ens forser. Mads er blant annet veldig teknisk god keeper som er jevnt over god på det meste. Matvei er en skuddstopper og kan bli bedre med ball i beina. Vi ønsker at begge skal ta større plass bak der som person og leder.

Annonse fra Obos-ligaen: