Skogvold Adams HamKam

Skogvolds første LSK-scoring i jubelkamp mot HamKam

(Lillestrøm - HamKam 3-1) I en kamp der LSK dominerte fra start til slutt kunne Henrik Skogvold (19) juble for sitt første Eliteserie-mål - etter at Gjermund Åsen bestemte at unggutten skulle ta straffesparket mot slutten av kampen.

Gjermund Åsen headet inn ledermålet 22 minutter ut i kampen, men 12 minutter senere utlignet HamKam ut av ingenting da Henrik Udahl snappet opp et sleivspark fra Vetle Skjærvik.

LSK responderte imidlertid umiddelbart på gjestenes scoring. Bare minuttet etter skjøt Vetle Dragsnes inn 2-1-målet fra rundt 20 meter.

De gule og svarte skapte mange store sjanser, og det var egentlig ganske utrolig at det ikke ble flere scoringer før Eskil Edh ble felt og LSK fikk straffespark etter 82 minutter.

FORSANGER: En suspendert Akor Adams så andre omgang sammen med Kanari-Fansen. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Med Akor Adams ute på grunn av karantene, og Thomas Lehne Olsen på sidelinja - byttet ut med krampe, så gikk Gjermund Åsen fram til straffemerket. De fleste trodde nok at kapteinen skulle ta straffesparket, men i stedet overlot han ballen til Henrik Skogvold.

19-åringen takket og bukket, og var sikkerheten selv fra 11-meteren. Deretter ble det både salto og herlige jubelscener foran Kanari-Fansen - som var forsterket med Akor Adams som forsanger i andre omgang.

Med seieren klatret Lillestrøm til femteplass på tabellen. Nå venter to toppkamper: Borte mot Tromsø og hjemme mot Viking.

PS! I sluttminuttene fikk også Leandro Neto sin første Eliteserie-kamp for LSK da han ble byttet inn sammen med Uba Charles.