Skedsmo i sorg etter Kristians død: Inviteres på LSK - KFUM

Skedsmos G16-lag har hatt en tung tid etter at den populære treneren Kristian Bekkevold Lillebo (25) brått døde 10. november. LSK har invitert laget til onsdagens kamp mot KFUM på Åråsen.

Annonse:

- Vi setter utrolig stor pris på tiltaket fra LSK. Det viser at idretten er mer enn bare prestasjoner og resultater. For det handler først og fremst om mennesker. Det at nærområdet slår ring så umiddelbart når en slik tragedie rammer ungdom, er utrolig trygt og godt å vite, sier lagleder Lene Flückt. 

DYPT SAVNET: Kristian Bekkevold Lillebo var en svært populær trener for Skedsmos G16-lag.
DYPT SAVNET: Kristian Bekkevold Lillebo var en svært populær trener for Skedsmos G16-lag.

Kristian Bekkevold Lillebo var et velkjent fotballnavn på Romerike, og hans bortgang har preget mange fotballmiljøer i vårt nærområde - også i LSK. Fotballkeeperen hadde først og fremst Sørumsand IF i sitt hjerte, men var også Lillestrøm-tilhenger.

Før 2020-sesongen ble han trener for Skedsmos G16-lag, og sammen fikk Kristian og de unge spillerne mange fine opplevelser sammen. Bildet øverst i saken er tatt i oktober etter at laget fikk utdelt sølvmedaljer i serien (Kristian står bakerst til venstre).

Nå håper vi at laget kan få en hyggelig opplevelse sammen på Åråsen når KFUM er motstander på onsdag. Spillerne blir hentet av LSK-bussen til Charterbuss på Skedsmo stadion og kjørt hjem igjen etter kampslutt.

- Det er fint at LSK stiller opp og har lyst til å gjøre noe positivt for Skedsmo-spillerne i den tragiske tiden de er inne i. Kristian var et ja-menneske - veldig positiv og inkluderende - som ønsket å bidra på mange områder. Og han var en gutt som mange kjente både som spiller, trener og litt som kommentator. Det er kjempetragisk at han gikk bort i så ung alder, sier daglig leder i Akershus Fotballkrets, Anne Ringdalen.

- Kristian var helt enestående. Han var aktiv, oppmuntrende og støttende overfor både spillere og foreldre. Han hadde gode verdier både når det kom til trening, kosthold og kameratskap, og vi følte en enorm trygghet med ham som trener for våre sønner. Vi er evig takknemlige for at vi fikk oppleve Kristian, selv om det ble for en veldig kort periode, sier Skedsmo G16-lagleder Lene Flückt.

Etter det tragiske dødsfallet har laget hatt en minnestund for treneren på Skedsmo stadion.

- Det har vært mye å bearbeide. Noen trodde det var en dårlig spøk da vi samlet laget og ga spillerne den brutale beskjeden. Mange var stille, noen gråt, forteller laglederen.

Sportslig leder i Skedsmo, Per-Einar Gjelsvik, har hatt et nært forhold til Kristian Bekkevold Lillebo i flere år.

- Det var en forferdelig beskjed å få. Først og fremst tenker vi på familien og de nærmeste, men som klubb har vi også måtte ivareta laget han trente. De første dagene var det bare sjokk og vantro. Man trodde ikke det var sant. Det som var spesielt med Kristian var kontakten han fikk med alle han omgikk seg med. Hans evne til å kommunisere og veldig fort få til en god stemning der han var. Det klarte han enten han snakket med spillerne på 16 år eller foreldrene. Han var flink til å skape samhold og et godt miljø der han var. Kristian var selv ivrig LSK-supporter, og fremover må vi konsentrere oss om de gode minnene fremfor det fryktelige som har skjedd. Det skal bli fint å være sammen på kampen, sier Gjelsvik.​​​​​​

Lyst til å bestille LSK-bussen til Charterbuss? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: