#Sjukehus del 2: Lehne hjalp Øyvåg med soveplass

Thomas Lehne Olsen (midten) var til stor hjelp da André Øyvåg trengte soveplass på Moelv. LSK-kapteinen mor (t.v) vartet opp med middag og seng til supporteren som fortiden går(!) til Kristiansund.

Annonse:

André Øyvåg la ut på Twitter at han trengte et sted å sove på Moelv. Etter litt ble han satt i kontakt med Lehne Olsen, som ordnet soveplass hos sin mor. Dette beskriver jo nøyaktig begrepet Fuglafamilien.

- Det er Fuglafamilien i et nøtteskall. Fuglafamilien som begrep inkluderer alt av supportere, trenere, spillere, administrasjon, alle er en del av Fuglafamilien. Det er samme om du er stjernespiss eller sesongkort på feltet. Har du problem så hjelper man hverandre, forteller Øyvåg.

Siden sist oppdatering har André Øyvåg gått strekningene Gardermoen-Hurdalsjøen (27km), Hurdalsjøen-Torsætra (30km), Torsætra-Kapp (19km), Kapp-Smedmoen (28,1km) og Smedmoen-Lillehammer (30,9km).

- Nå har jeg gått seks dager i strekk. Nå er jeg sliten, sier han bastant.

Natt til onsdag som han i Thomas Lehne Olsen sitt uthus. André tok en telefon til LSK-spissen som tok i mot turgåeren med åpne armer. Lehne stilte opp med seng, sofa og «en nydelig løvbiff», som Øyvåg selv skriver på Twitter.

- Jeg sendte en melding siden han bor i området, og spurte om han hadde noen tips. Det var en desperat melding. Plutselig ringte han meg. Han hadde ordnet slik at jeg fikk sove i uthuset på tomta til moren hans, som også er Lehnes barndomshjem. 10 av 10 det!, smiler han.

Torsdag utfører André en av sine totalt tre fridager. Fredag går han fra Lillehammer til Tretten (31,1km).

- Det blir godt å sove ut, pleie bein og gå litt for å ikke stivne. Skal hvile masse, slik at jeg er klar til fredag. I dag var det bare regn og håpløst. Ønsket å komme meg fortest mulig frem, og tempoet var deretter, det var ikke så lurt, forteller han

Etter dagens etappe har han nå fullført 154 av 579 kilometer, med andre ord har har han kun 425 kilometer igjen, i følge Google Maps. 

André har opprettet en innsamlingsaksjon til Romerike Krisesenter.  Vi oppfordrer samtlige til å støtte Spleis-aksjonen til André - pengene går til en god sak! 

Her kan du støtte Romerike Krisesenter.

André sin 24 dagers lange gåtur kan du også følge på emneknaggen #sjukehus på Instagram og Twitter, og ved å følge han på Instagram og Twitter

Se Andrés reisevlogg fra de første dagene:


Annonse fra Eliteserien: