Sigurdarson tilbake i LSK: - Det er her jeg vil være

Flere Eliteserie-klubber prøvde å hente Björn Bergmann Sigurdarson, men 29-åringen var aldri i tvil. Han ville til Lillestrøm - selv om klubben spiller i OBOS-ligaen.

Annonse:

I ettermiddag ble en av de mest sensasjonelle overgangene i LSKs historie en realitet: Björn Bergmann Sigurdarson skrev under på avtalen som igjen gjør ham til Lillestrøm-spiller - åtte år etter at han ble solgt til Wolverhampton.

En rekke klubber - både utenlandske og fra Eliteserien - ønsket å hente islendingen, men Sigurdarson avviste samtlige.

- Det var ganske mange klubber som tok kontakt, men jeg hadde bestemt meg for at jeg ville hit. Det har ikke noe å si for valget mitt om det er Eliteserien eller OBOS-ligaen. Det er Lillestrøm som betyr noe for meg. Det er her jeg vil være, sier Björn Bergmann Sigurdarson.

Han har hatt jevnlig kontakt med sportssjef Simon Mesfin helt siden han forlot Åråsen i 2012. Mannen som spilte VM for Island i 2018 har alltid uttalt at han på et tidspunkt ville tilbake til LSK, og de siste ukene har samtalene med Mesfin eskalert. Og kulminert med avtalen som i første omgang strekker seg ut denne sesongen.

- Vi har foreløpig skrevet kontrakt ut 2020, men vi er også enige om vilkårene for en videre avtale. Hva som skjer etter sesongen tar vi stilling til i desember, sier Mesfin.

LSKs sportssjef er selvfølgelig svært glad for at den islandske stjernespissen vender tilbake til Åråsen i en alder av 29 år.

- Denne prosessen startet egentlig ikke for noen uker siden. Den startet for flere år siden. Jeg har vært en god venn av Björn siden han dro herfra, og har alltid hatt en følelse av at han ville komme tilbake på et tidspunkt, men det er ikke alltid så lett å finne riktig timing med spillere som har vært ute i Fotball-Europa og opplevd stor økonomi. For et par uker siden merket jeg at timingen kanskje kunne være der. Etter det har vi jobbet hardt for å få til dette. Han har fått mange tilbud med langt, langt større økonomi enn det han får her, men jeg har merket at han mentalt ønsket seg tilbake til LSK. Vi har sammen klart å hoppe over en del hindre de siste ukene og dagene. Og i dag har vi signert avtalen. At han kommer hit for å hjelpe LSK er som å få en drøm oppfylt. Jeg må være så ærlig å si at jeg trodde først dette skulle være mulig senere i karrieren hans. Nå får vi en fullblods internasjonal spiller til Lillestrøm - selv om vi er i OBOS-ligaen. Dette er en gave til alle som er glade i LSK. Helt fantastisk, sier Mesfin.

- LSK ønsker å takke de mange støttespillerne som har bidratt økonomisk for at vi kunne få til dette. Det har vært utrolig mange bidrag – både store og små. Vi kunne ikke ha klart det uten dere, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Les også: Her er troppen som møter Ull/Kisa i kveld

Björn Bergmann Sigurdarson landet i Norge torsdag, og er svært glad for å være tilbake i byen han flyttet til som 17-åring. Han debuterte for LSK i Eliteserien like etter at han fylte 18 år i 2009, og ble etter hvert en stor publikumsyndling på Åråsen. 

Islendingen har fått med seg euforien som har bygd seg opp blant LSK-supporterne etter at det ble kjent at et mulig comeback var innen rekkevidde.

- Jeg er ikke på sosiale medier selv, men Simon har fortalt meg om hvor mange som har engasjert seg. Det er helt sykt. Veldig hyggelig at det betyr så mye for dem, sier Sigurdarson og ler.

- Da jeg spilte her sist, så la jeg ikke så mye merke til det. Du gjør bare jobben din og vil gjøre alt for laget - uten å tenke noe over forholdet til supporterne. Men når du kommer tilbake merker du at du har gjort noe riktig. Hyggelig, tillegger han.

Han er ikke tvil om at ungdomstiden i LSK har betydd mye for fotballreisen han har vært med på - med opphold i Wolverhampton, Molde, FC København og Rostov.  

- Jeg vokste opp her og lærte veldig mye. Det startet dårlig med mye skader, men det gjorde meg sterkere og jeg ble mer klar for større oppgaver. Simon og jeg har snakket om det: Hvis du ikke får motgang som ung, så blir det vanskeligere å takle den når du er eldre.

- Hvordan er det å være tilbake i Lillestrøm?

- Det føles veldig bra. Jeg har fått meldinger fra flere som lurer på hva jeg driver med som går til en klubb som er på nivå to, men det har ingenting å si for meg. Det er klubben og alt rundt klubben som betyr noe for meg, sier «BBS».

Han gleder seg også til gjensynet med tidligere lagkamerater som Frode Kippe og Arild Sundgot, og ikke minst sin mangeårige venn Arnór Smárason.

- Det blir veldig bra. Jeg kjenner jo Arnór godt. Vi vokste opp i Akranes, og har spilt sammen på landslaget. Jeg har trent med Akranes i to uker nå og føler meg i ganske bra form. Jeg håper å kunne hjelpe laget best mulig, sier den hjemvendte sønn.

Björn Bergmann Sigurdarson blir formelt spilleklar til hjemmekampen mot Ranheim 8. september, og kommer til å benytte drakt nummer 16. Her kan du bestille Sigurdarson-drakta!

Se signeringsvideoen her:


Annonse fra Eliteserien: