Signerte ut 2023: God jul - Gjermund Åsen er fugl!

I dag signerte Gjermund Åsen på en ny toårskontrakt med Lillestrøm. Sportssjef Simon Mesfin er svært fornøyd med at Eliteseriens assist-konge kjøpes ut av Rosenborg-kontrakten og blir LSK-spiller på permanent basis.

Annonse:

Trønderen har virkelig tatt LSK med storm etter at han kom på lån fra RBK før denne sesongen: Ingen spillere i Eliteserien har flere målgivende pasninger i år enn Gjermund Åsen.

Mange Lillestrøm-supportere har ventet i spenning på om 30-åringen blir med videre, og nå er det klart: Åsen spiller på Åråsen også de to neste sesongene.

Det gleder mange, ikke minst hovedpersonen selv.

- Jeg er kanskje den gladeste personen. Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen. Det har vært et bra år. Vi har hatt en bra reise. Det har vært utvikling fra vi startet og til nå. Jeg ser virkelig fram til å være med videre, sier Gjermund Åsen.

Gjør som Gjermund, bli med i 2022 - og kjøp sesongkort her!

ENIGE: Gjermund Åsen og Simon Mesfin kunne i dag signere på avtalen ut 2023.
ENIGE: Gjermund Åsen og Simon Mesfin kunne i dag signere på avtalen ut 2023.

Sportssjef Simon Mesfin er særdeles fornøyd med at klubben er blitt enig med Åsen om en permanent avtale som gjør at opsjonen med Rosenborg kunne utløses. 

- Det er veldig gledelig at vi har fått på plass dette. For mange kan det fremstå som at det har gått lang tid før det ble avklart, men det handler om at spillere i blant trenger tid - selv om man trives godt i klubben. Jeg har på ingen måte vært stresset underveis. Vi har hatt en god dialog både med Gjermund og hans agent, og vi har vært veldig tydelig på at han er en spiller som vi ønsket å ha med oss videre. Han har løftet treningskulturen og laget fra dagen han kom. Det er veldig betryggende at han skal fortsette med det de to neste årene, sier Mesfin.

Les også: Åsen: - Denne var for dere, Lillestrøm

GOD JUL: Dagen før 1. desember ble Gjermund Åsen LSK-spiller på permanent basis.
GOD JUL: Dagen før 1. desember ble Gjermund Åsen LSK-spiller på permanent basis.

I forbindelse med overgangen har LSK fått hjelp av eksterne støttespillere, deriblant Per Berg og Per Mathisen, i tillegg til at klubben bidrar med egne midler for at avtalen kunne bli en realitet.

- Vi er veldig glade for at Per Berg og Per Mathisen er med og bidrar. Nok en gang viser Berg- og Mathisen-familien hvor stort hjerte de har for klubben, sier Simon Mesfin.

Gjermund Åsen er først og fremst veldig opptatt av å avslutte årets sesong med stil, men er ikke i tvil om at potensialet er enda større enn den fjerdeplassen laget kjemper om i år. I løpet av kort tid er han blitt svært glad i Lillestrøm Sportsklubb.

- Det er en veldig solid klubb og det er et veldig bra trykk rundt klubben. I Trøndelag sier man at Lillestrøm er en togstasjon, men etter dette året her kan jeg slå fast at det er så mye mer. Det er en fantastisk by med fantastiske folk som bryr seg. Et herlig trenerteam, en herlig spillergruppe og fasiliteter som er i Norges-toppen. Jeg gleder meg virkelig til å være med på denne reisen - og gjøre alle i Lillestrøm og på Romerike stolte av klubben, sier Åsen.

Les også: Thomas Lehne Olsen nominert som årets spiller

Se video-intervju med Gjermund Åsen:


Se vår annonsering av Åsen-signeringen:


Annonse fra Eliteserien: