Seier over Strømsgodset

Lillestrøm - Strømsgodset 2-0

Det ble en festaften for de 5.634 som tilbragte lørdagskvelden i solen på Åråsen. Med spisser som scoret og et forsvar som holdt tett, var 2-0 et fortjent resultat.

Frode Kippe og Simen Kind Mikalsen måtte begge stå over med småskader. Stefan Antonievic fikk derfor sin debut fra start som midtstopper.

Det første kvarteret av kampen startet rolig. Strømsgodset stod høyt, men LSK-var disiplinerte, og slapp ikke motstanderen til.

Etter 15 minutter spiller Udo frem Erling Knudtzon med en frekk pasning. Erling får ballen i litt spiss vinkel, men skyter i steget- Godset-keeperen slår til corner.

Like etterpå er det bortelaget sin tur. Stefan Antonievic sklir, og Nguen kommer alene med Origi. Skuddet går i krysset og ut.

Utover i omgangen er det bortelaget som styrer, men et disiplinert LSK-forsvar er potte tett og slipper ikke til noen ting.

I stedet er det de gule og svarte som kan slippe jubelen løs etter 32 minutter. Mathew får ballen på midtbanen. Han finner Udo på 16-meteren med en millimeterpasning. Udo tar ned ballen på brystet, vender og banker den inn i det nærmeste hjørnet på volley. Det står 1-0 på Åråsen.

Minuttet etter er det nære på for Godset igjen. På en corner får Tagbajumi gå opp alene, men headingen går like over.

Etter scoringen blir det mer liv i hjemmelaget, og mot slutten av omgangen foregår det meste på Strømsgodsets banehalvdel.

Etter en serie med cornere er det duket for ny jubel for hjemmefansen. Mathew fyrer av et skudd fra 20 meter. Keeper redder, men gir retur. Det gjør man ikke ustraffet når Erling "Luftens Baron" Knudtzon er i nærheten. Han header ballen i bue over keeper og i mål. Vi leder 2-0, og Erling scorer sitt 6. mål for sesongen.

Det skjer ikke mer før dommeren blåser til pause.

Andre omgang er bare fem minutter gammel når Erling Knudtzon får en ny kjempesjanse. Fredrik Krogstad hælsparker Erling alene igjennom. Han runer keeper, men vinkelen blir for spiss og avslutningen går i stangen og ut.

Fem minutter senere kommer Udo fri på motsatt kant, men denne gangen går avslutningen i nettveggen.

Utover i omgangen har LSK full kontroll. Bortelaget har lite å by på, og det lille som kommer blir ryddet unna. Fremover har LSK noen halvsjanser, men de klarer ikke å overliste Godset-forsvaret.

Seks minutter før slutt blir Udo byttet ut til stående applaus fra publikum. Bajram Ajeti kommer inn.

Dommeren blåser av kampen, og vi har tatt en fortjent hjemmeseier.

Takk til alle som tilbragte kvelden i solen på Åråsen.