Seier i jubileumskampen

Lillestrøm - Sandefjord 2-1

Det endte med seier etter en ulidelig spennende jubileumskamp. To sene scoringer av to Eliteserie-debutanter sikret 2-1 seier og 3 poeng. (Seiersmålet gikk via en Sandefjord-spiller, men det var Melgalvis som gjorde jobben.)

Før kampen startet satt Kanari-fansen stemningen med bursdagssang og tidenes største TIFO.

Første omgang bar preg av at det var seriestart. LSK produserte en del halvsjanser, men manglet det siste lille i avslutningene.

Etter 22 minutter, på Sandefjords første ordentlige sjanse, lyktes gjestene. Kastrati får rom på et innlegg, og header ballen forbi Fernandes. Gjestene leder 1-0.

Kun tre minutter etter scoringen får Simen Rafn alle sjansers mor. Han blir spilt frem, løper fra Sandefjord-forsvaret. Alene med en utrusende keeper setter han ballen rett utenfor.

Utover i omgangen fortsetter LSK å forsøke, uten å lykkes.

Da dommeren blåser av står det fortsatt 0-1

Andre omgang fortsetter som den første begynte, med kjemping og halvsjanser, men uten mål. Utover i omganger var hadde bortelaget ballen mer.

Arne Erlandsen gjorde flere offensive bytter underveis: Udo kom inn i pausen, nysignerte Michal Skoda midtveis i omgangen og Frode Kippe etter 82 minutter. Byttene ga resultater.

Tre minutter før slutt slår Mathew et innlegg foran mål. Der er nysignerte Michal Skoda og stusser ballen i mål. Det står 1-1.

LSK fortsetter å presse. Dommeren legger til minimum 4 minutter.

LSK presser hardt, og har flere muligheter. Fire og et halvt minutt på overtid eksploderer Åråsen. Eliteseriedebutant Aleksander Melgalvis får ballen ved bakre stolpe. Han banker den via en Sandefjord-forsvarer og i mål.

Scoringen er det siste som skjer i kampen. Spillerne og publikum kan juble for tre viktige poeng.

Takk til alle de 8503 som møtte på kampen.