Seferi på G18-landslaget - møter Portugal

Uranik Seferi (18) er blitt skadefri og er med på G18-landslaget som møter Portugal i dobbeltlandskamp.

Annonse:

Den lovende kantspilleren er glad for å ha blitt tatt ut på det som er den første aldersbestemte landskampen på lenge for 2003-årgangen.

- Først om fremst er det utrolig gøy å få representere Norge. Det å spille på landslaget er noe av det største en fotballspiller kan drømme om. Jeg forventer å lære ekstremt mye disse dagene, og få med meg nyttig erfaring som jeg kan ta med inn i hverdagen i LSK og forhåpentligvis i Eliteserien så fort som mulig. Det skal bli gøy å teste seg med Norges beste spillere og ikke minst møte en så stor fotballnasjon som Portugal, sier Uranik Seferi.

Kampene mot Portugal spilles 5. og 8. juni på det som er en etterlenget samling for det aldersbestemte landslaget.

- I godt over et år har både spillere, støtteapparat og landslagstrenere på aldersbestemte landslag måtte smøre seg med stor tålmodighet. Derfor er det med glede at vi denne uken kan gi grønt lys for enkelte lag. Først ut G18-landslaget, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag, Heidi Støre til fotball.no.

Samlingen vil bli gjennomført etter strenge smittevernsprotokoller. 

- Slik regelverket er nå vil vi pålegges en innreisekarantene ved hjemkomst, men vi håper myndighetene vil justere dette for norske toppidrettsutøvere. I påvente av dette har landslagstrenerne tatt ut den beste troppen de kan, og så får vi ha en tett og god dialog med de aktuelle spillerne og klubbene om hvordan vi eventuelt løser innreisekarantenen når samlingen skal starte om drøye to uker, sier Støre.

G18-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen er veldig glad for å få muligheten til å samle laget igjen. 

- Det viktigste å si på en dag som denne, er at vi er klare. Og at vi gleder oss. At vi både gleder oss og er klare, handler jo delvis om at det er veldig lenge siden sist. Disse gutta har hatt 15 måneders opphold fra landslagsspill, og som ungdom flest har de til de grader bidratt i den globale dugnaden mot viruset. Samtidig har jeg opplevd at disse spillerne, og vi i teamet rundt, har klart å være konstruktive og utviklingsorienterte gjennom hele pandemien. Her har både spillere, trenere og ledere tatt steg mens landslaget har ligget i en form for «dvale». Når det nå våkner igjen er jeg trygg på at det kommer til å bli med forsterket kraft, sier Johansen. 

Les også: LSK-profilen: Uranik Seferi

Annonse fra Eliteserien: