Se sammendrag av kampen: Bittert tap foran nesten 10 000

(Lillestrøm - Kristiansund 2-3) LSK styrte det meste, men effektive Kristiansund scoret tre ganger - og hjemmelaget kom ikke nærmere enn Thomas Lehne Olsens redusering ti minutter før slutt.

Av Arnfinn Fagerli, Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)

Hele 9457 tilskuere hadde tatt turen til Åråsen denne fine vårdagen, men dessverre endte ikke kampen slik de aller fleste hadde ønsket.

Dødelig effektive Kristiansund

Kristiansund scoret tre mål på sine fire sjanser, LSK hadde 70% ballbesittelse. KBK tok klubbens aller første seier i sjette forsøk på Åråsen, og LSK tapte en seriepremiere på eget naturgress for første gang siden 1998.

MINNET MORTEN BJERKE: Før avspark var det ett minutts stillhet for Morten Bjerke - frivillig i over 40 år - som døde fredag 22. mars. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dermed gikk over 9.000 skuffede LSK-supportere hjem. Alle så fram til en ny sesong, med ny trener og ny giv i 2024. Og det begynte optimistisk. Thomas Lehne Olsen var nærmest alene med keeper og kunne gitt LSK ledelsen alt etter fem minutter, men det endte med corner på det som var et nydelig angrep regissert av Marius Lundemo og Eric Kitolano.

I stedet mistet Espen Garnås ballen på midtbanen etter 12 minutter. Heine Bruseth fikk all oppmerksomhet, der tre LSK-spillere stormet mot han, mens debutanten Ruben Atle kom helt fri på høyrekanten og dundret ballen i nærmeste kryss.

Mot slutten av første omgang ville de fleste ha gult kort på gjestenes Pape Gueye, bare halvannet minutt etter at han hadde fått gult kort. Ruben Gabrielsen gikk rett i gresset etter duellen med samme mann, og de aller fleste mente det var nytt gult, men han slapp unna. Trener Amund Skiri skjønte alvoret og tok like godt senegaleseren av banen like etter.

6-3 i avslutninger, 3-1 i målsjanser, 5-0 i cornere, men 0-1 på måltavlen til pause.

Sjokkåpning

Fem minutter etter sidebytte fikk KBK lagets første hjørnespark. Ballen gikk direkte fra Oskar Sivertsen til superveteran Dan Peter Ulvestad som sto helt bakerst «i køen» og udekket headet han inn 0-2.

Deretter fikk LSK frispark. Gjermund Åsen med sitt varemerke, til Garnås som raget høyest og stanget inn 1-2. I år som i fjor med LSKs første mål for sesongen.

Så mot spilles gang glapp det igjen bak hos LSK. Bruseth som serverte det første mål, fikk en pasning fra den tidligere LSK-spilleren Mikkel Rakneberg, og satte ballen kontant i nettet.

81 minutter var spilt da de nesten 10 000 på tribunen måtte vente to-tre minutter på at VAR og dommeren godkjente Thomas Lehne Olsens redusering til 2-3.

Felix Va kom inn på slutten og satte litt fart i laget, men det ville seg ikke til tross for stort press. I stedet kunne faktisk KBK satt inn et fjerde i sluttminuttet i åpent mål.

Dermed ble det premieretap på Åråsen for første gang på 26 år, da gikk det om mulig enda verre etter 0-3 mot Kongsvinger.

KAMPFAKTA

Lillestrøm – Kristiansund 2-3 (0-1). Åråsen. 9.457 tilskuere

Mål: 0-1 (13) Ruben Alte, 0-2 (49) Dan Peter Ulvestad, 1-2 (59) Espen Garnås (Gjermund Åsen), 1-3 (66) Heine Bruseth, 2-3 (82) Thomas Lehne Olsen (Vebjørn Hoff). Gult kort: Pape Gueye og Brynjolfur Willumsson, Kristiansund. Dommer: Tore Hansen, Feda

LSKs lag (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen – Uba Charles (El Schaddai Furaha 90+1), Espen Garnås (Kristoffer Tønnesen 76.), Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth – Yildren Ibrahimaj, Marius Lundemo, Gjermund Åsen – Eric Kitolano (Vebjørn Hoff 76.), Thomas Lehne Olsen, Henrik Skogvold (Felix Va 76,).