Se opp for falske etterligninger: Her er den ekte Ronnie!

Glem falske kopier som du kanskje har hørt på radioen: Dette er den virkelige Ronnie – som har hatt sesongkort på Åråsen siden 1990-tallet.

Annonse:

Det var mange som fikk seg en god latter da P4 tullet med LSK-supporteren «Ronny» i «Fem På»-spalten. Mange trodde at Ronnie Hallén (47) var mannen som klikka i vinkel over å bli fratatt sesongkortet sitt på Åråsen.

- Det var en del som trodde at det var meg. Noen tagget meg til og med på Facebook. Men det var også de som skjønte at det ikke kunne være meg siden kona mi ikke heter Mona, forteller den ihuga LSK-supporteren med et smil.

Les også: Her får Lehne og Helland høre P4s sesongkort-spøk

På morgenkvisten fredag 7. mai publiserte P4s «Fem På»-redaksjon et tilsynelatende hysterisk stunt med «Ronny/Ronnie» - en LSK-supporter som eksploderte etter å ha blitt stilt til veggs av en knotete quiz for å kunne beholde sesongkortet på Åråsen. Etter en storstilt jakt på hvem denne mannen var, måtte P4 etter hvert erkjenne at han ikke fantes. Det hele var regissert og iscenesatt.

Men hvordan hadde Ronnie Hallén reagert – hvis P4 faktisk hadde ringt ham?

- Jeg vet ikke om jeg hadde blitt forbanna. Men jeg hadde sikkert blitt provosert om jeg hadde fått de dumme spørsmålene, selv om jeg kanskje ikke hadde raknet fullt så mye, sier 47-åringen.

Kjærligheten til LSK har bydd på noen sinnemestringsutfordringer, også for vår kjære Ronnie.

- Etter tapet mot Molde i semifinalen i 2013 - da Magne Hoseth skrudde ballen i krysset fra 20 meter med høyrebeinet på overtid - var det noen som hengte opp Molde-effekter på pulten min på jobben dagen etterpå. Da raknet det totalt. Jeg kastet monitorer i veggen og bare gikk. Dagen etter var det samtale med sjefen. «Greit nok at du er engasjert, men du bør ikke reagere sånn», sa han. Etter det har ingen køddet med meg med sånne ting på jobben.

Ronnie Hallén vokste opp på Råholt og den glødende LSK-kjærligheten startet med at bestefaren tok ham med på Åråsen.

- Det er bestefatter’n sin skyld. Det var han som tok meg med og fikk meg til å bli interessert. En kompis og jeg ble etter hvert medlemmer av Bøffelberget, like før Kanari-Fansen ble stiftet. Fra 1994 og utover har jeg vært rimelig fast tilskuer. Lillestrøm har vært og er en veldig viktig del av livet mitt. En periode rundt 2000 var jeg også lagleder for rekruttlaget. Da var jeg her hver eneste dag og reiste landet rundt.

- Åråsen Stadion fyller 70 år i år. Har du et spesielt minne som du rangerer som det største?

- Det må bli den første hjemmekampen i 1999 mot trøndera. Vi vant 3-2 i det som var den første kampen på det som da var det nye feltet. Det ble også starten på en ordentlig revitalisering av supportermiljøet. En skikkelig vitamininnsprøyting. For det hadde ikke vært bra om vi hadde blitt stående bak målet, sier Ronnie Hallén.

De siste 30 årene har han fått mange gode venner gjennom Lillestrøm-engasjementet. I løpet av kort tid håper han at verden kan åpnes opp slik at tilskuere igjen kan strømme til stadion for å følge laget i Eliteserie-comebacket.

For det er jo noe med det: Du går aldri aleine til Åråsen.

Annonse fra Eliteserien: