Sandstø om LSK-tida: - En stor ære

Han hadde sine kanskje beste år som spiller på Åråsen, og vant blant annet to seriesølv på midten av 1990-tallet. Nå gleder Jerv-trener Arne Sandstø seg stort til gjensynet med en klubb han har stor respekt for.

Annonse:

- Jeg har hatt æren av å spille på Åråsen for Lillestrøm, og det  er nettopp det: En stor ære. Et av de kuleste stedene du kan spille. En ærverdig og gammel klubb. For meg er det alltid spesielt å komme tilbake. Den fotballkulturen som er i det området der er det verdt å få med seg. Så er det jo første gang i Jervs hundreårige historie at vi skal spille en bortekamp i Eliteserien. For oss blir det stort, sier Sandstø.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Jerv!

Med lagkamerater som Ståle Solbakken, Frode Grodås, Torgeir Bjarmann, Dennis Schiller og Tom Gulbrandsen var han en del av et svært godt LSK-lag. 55-åringen har mange gode minner fra Åråsen. 

- Jeg var jo med og tok to sølvmedaljer, og det var spesielt stort kok rundt kampene mot Rosenborg. Masse forventninger og trøkk. Uansett om du vant eller tapte, så fikk man alltid beskjed om å måtte jobbe videre på butikken dagen etterpå.

Les også: Se årets første FuglaXtra med Myhre og Adams!

Jerv rykket opp til Eliteseren etter en høydramatisk kvalifieringskamp mot Brann, og debuterte på øverste nivå forrige helg ved å slå Strømsgodset 1-0 på hjemmebane.

- Vi måtte kaste vekk alle planene for OBOS-ligaen 2022, men for oss blir det fantastisk gøy. En opplevelse uten like for alle i Grimstad. Det blir gøy for oss å møte storklubber som Lillestrøm, Rosenborg og Viking, sier Sandstø.

En supporterbuss fra Grimstad og en del sørlendinger bosatt på Østlandet er ventet til Åråsen lørdag, og Sandstø håper også mange romerikinger tar turen sørover 14. august. 

- Jeg vil anbefale alle fra Romerike om å ta turen ned dagen før når vi møter dere hjemme i august. Grimstad er en miniversjon av Puerto Banus om sommeren. Masse liv og røre, og mange store yachter, gliser Jerv-treneren.

Erik Tobias Sandberg og Erik Brenden gleder seg også til å møte gamleklubben:

Sandstø er også glad for å ha de to tidligere LSK-spillerne Erik Tobias Sandberg og Erik Brenden i stallen. Førstnevnte spilte en viktig rolle da det historiske opprykket ble sikret.

- Vi merker Lillestrøm-kulturen på ham. Han skryter selv mye av den gode treningskulturen som er i Lillestrøm, der mange trener også utenom fellestreningene. Det har han vært en pådriver for hos oss også. Og ikke minst på treningene, der er han alltid hundre prosent. Han smiler ikke på treninga. Det er full guffe hele tida. Så er han en fin gutt utenfor banen, sier Arne Sandstø om Erik Tobias Sandberg.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Nå begynner du å få dårlig tid - se årets promo her:


Annonse fra Eliteserien: