Sandberg leies ut til Skeid

Lillestrøm og Skeid er enige om en utlånsavtale for Erik Tobias Sandberg (19) ut 2019-sesongen, der LSK har mulighet til å hente tilbake den talentfulle midtstopperen på kort varsel.

Annonse:

G19-kapteinen kom nettopp hjem fra europamesterskapet i Armenia, der Norge ikke gikk videre fra gruppespillet etter uavgjort mot Irland og Tsjekkia og 0-1-tap mot Frankrike.

Les også: Nå kan du melde på barnet ditt på fotballskolen i uke 32

Både LSK og Sandberg er enige om at han på kort sikt trenger å spille på et høyere nivå enn for rekruttlaget i norsk 3. divisjon, og det vil han nå få muligheten til i Skeid. Samtidig har LSK mulighet til å hente 19-åringen tilbake i høst hvis midtstoppersituasjonen tilsier det.

- Vi låner ut Erik Tobias til Skeid ut sesongen, men avtalen går under den nasjonale utlånsordningen som gjør at vi kan hente ham tilbake på kort tid - hvis det åpner seg for spilletid på A-laget til LSK. Vi ønsker at Erik Tobias skal spille kamper på et så høyt nivå som mulig slik at han utvikle seg videre og være klar til å kjempe om en startplass i Lillestrøm fra 1. januar. Vi gleder oss til å se Erik Tobias i OBOS-ligaen, og har stor tiltro til at Skeid og Tom Nordlie vil gi ham de kortsiktige utfordringene som han trenger, sier sportssjef i LSK, Simon Mesfin.

Skeid-trener Tom Nordlie er svært fornøyd med å få Sandberg inn i gruppa.

- Vi håper at dette skal bli en vinn-vinn-situasjon både for spilleren, Lillestrøm og oss. Jeg lover aldri noen spilletid, men vi har ikke hentet ham inn for at han skal sitte på benken. Han er en ledertype og er voksen sin unge alder til tross, selv om han ikke har spilt så mye voksenfotball. Han har spilt mange ungdomslandskamper, og er sånn sett både erfaren og ikke-erfaren i en og samme person. For oss er dette en god løsning, sier Tom Nordlie.

Erik Tobias Sandberg trener for første gang med Oslo-klubben på mandag.

- Jeg har sett ham en del, både på trening og i kamp. Vi gleder oss stort til at Erik Tobias er på plass, sier Nordlie.

Les også: Lehne tilbake - her er troppen mot Oddevold

Annonse fra Obos-ligaen: