Rune Haavelmoen ny G14-trener i LSK

Rune Haavelmoen (27) er ansatt som ny G14-trener på heltid i Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

Utviklingsleder Vegar Frey er meget fornøyd med å ha skrevet kontrakt med 27-åringen som opprinnelig kommer fra Gol. Dermed faller stadig flere brikker på plass rundt de yngre lagene i klubben. I forrige uke ble det klart at Robin Ødegaard blir ny G16-trener.

- Rune har vært i LSK siden 2013, er nøye og strukturert - og er en mann vi ønsker å ha med videre. Han har gjort en god jobb med 2004-kullet, og fortsetter med de samme gutta. Dette blir veldig bra for spillerne, og fint for Rune som får en heltidsjobb i fotballen, sier Frey.

Rune Haavelmoen er glad for at han nå utelukkende kan jobbe med å utvikle talentene i LSK.

- Det er kjempestort. Jeg har vært i LSK i fire og et halvt år, og trives veldig godt. Jeg har vært med på å utarbeide planverket som skal gjelde i klubben fremover, så jeg føler en tilhørighet til det. Jeg er veldig glad for å kunne få muligheten til å jobbe med dette på heltid. Vi har et veldig bra miljø her, og jeg trives godt med alderssegmentet 13-14 år, sier Haavelmoen.

Har hatt flere trenerroller i Lillestrøms ungdomsavdeling de siste årene. 

- Jeg er fra Gol i Hallingdal. Det er ikke noe stort fotballmiljø der oppe, men de jobber godt, og jeg spilte fotball på Gol og Hallingdal Fotballklubb. Jeg begynte tidlig som trener på sonelag da jeg var 17 år. Etter hvert tok jeg over juniorlaget og var assistent på A-laget, parallelt med at jeg tok idrettsfaglig utdanning, sier Haavelmoen, som har har mastergrad fra Norges idrettshøgskole.

Han tror utviklingsavdelingen i LSK vil få et stort løft nå som satsingen økes i forbindelse med akademi-klassifiseringen.

- Bare det å få et miljø her på Åråsen på dagtid som kan jobbe sammen og samarbeide på tvers av lagene, tror jeg blir veldig bra. Tidligere har vi kanskje vært litt der at det har vært «mine spillere og mitt lag». Jeg gleder meg veldig til at det blir mer «våre spillere og våre lag». Vi har hatt gode spillere og gode trenere i Lillestrøm hele veien mens jeg har vært her, men vi har ikke hatt et planverk å jobbe ut fra. Vi har vært litt reddet av at vi har hatt kompetente folk. Når vi nå i tillegg får flinke mennesker inn i et system, så tror jeg det blir et kjempeløft både for spillerne og for hele klubben.

- Hva kan du si om 2004-årgangen som du skal jobbe med?

- Det er et veldig spennende kull som består stort sett bare av Lillestrøm-gutter. Totalt har seks spillere vært innom kretslag, tre av dem er mer eller mindre faste. De har tatt store steg i år, og utviklet seg både kollektivt og individuelt, svarer Rune Haavelmoen.

Vegar Frey forteller at også G15-trener for neste år vil være på plass i løpet av kort tid.

Annonse fra Eliteserien: