Raphael Ayagwa klar for LSK - takket være ekstern hjelp

Arkel Romerike AS - her representert ved Martin Bøhler (bildet) - bidro med 100 000 kroner som hjelper LSK til å lønne Raphael Ayagwa (20) ut året. Ekstern lånefinansiering var også avgjørende for at overgangen nå er i orden.

Annonse:

Sportssjef Simon Mesfin kunne smile etter å ha signert avtalen som gjør at Raphael Ayagwa er LSK-spiller ut 2022. Den spennende midtbanespilleren er kjøpt fra den nigerianske toppserieklubben Plateau United.

Men det hadde ikke vært mulig uten at LSK fikk låne penger til overgangssummen av Øie Eiendomsutvikling AS, Valset Invest AS v/Jon H. Nordbrekken, Vimar AS v/Trond Kristian Andreassen og Arom Prosjekt AS v/Øyvind W. Edvardsen og Martin Bøhler.

Dessuten bidrar Arkel Romerike AS med 100 000 kroner til VIERLSK-spilleren - som igjen er med på å finansiere lønna til Ayagwa ut året. Til sammen har VIERLSK-spilleren 2018 nå samlet inn formidable 1 093 808 kroner.

- Vi er utrolig takknemlige for alle bidragene som har kommet inn i løpet av denne kampanjen. De har vært helt avgjørende for at vi har klart å forsterke laget i sommer. Jeg vil også sende en stor takk til støttespillerne som har bidratt til å hjelpe oss med overgangssum og lønnskostnader slik at vi sikret oss Raphael Ayagwa, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

- Det er viktig for Arkel Romerike at LSK hevder seg i toppen av norsk fotball. Vi ønsker å være med på å bidra til det gjennom at laget blir forsterket med en ny spiller. Det er bra for oss, byen og nærmiljøet. Vi håper på en god høstsesong, og drømmer om nok en cupfinale, sier Martin Bøhler i Arkel Romerike AS.

Les også: Gary Martin glemmer aldri målet mot Vålerenga

Onsdag trente den 20 år gamle midtbanespilleren for første gang med sine nye lagkamerater. Deretter gjennomgikk han medisinsk test på Åråsen. I ettermiddag skrev han under på kontrakten som gjør ham til LSK-spiller ut 2022.

- Vi har fulgt Raphael lenge, og mener at han er den naturlige erstatteren til Ifaenyi Mathew - som med stor sannsynlighet blir solgt på et tidspunkt. Takket være hjelpen fra gode LSK-venner fikk vi muligheten til å hente ham allerede nå. Det vil sørge for at han får tid til å akklimatisere seg før han skal fylle skoene til Mathew. Samtidig er han en litt annen spillertype som jeg tror Åråsen-publikummet kommer til å sette pris på, sier Mesfin.

Raphael Ayagwa har blant annet spilt i den afrikanske mesterligaen og har landskamper for Nigerias ligalandslag. Han er glad for mottagelsen han har fått i Lillestrøm etter at han landet i Norge på tirsdag.

- Det føles godt å være her, og klubben føles som en stor familie. Jeg måtte vente litt på visumet mitt i Nigeria, men nå er jeg endelig her. Og alt virker veldig bra. Mathew kom på hotellet og ønsket meg velkommen i dag tidlig. Det satte jeg veldig pris på, sier Ayagwa.

Agent Atta Aneke, som har hentet en rekke suksessrike nigerianere til norsk fotball, beskriver 20-åringen som en robust og røff midtbanemann.

- På tross av sin unge alder har han ganske god erfaring. Han vant den nigerianske ligaen i fjor med Plateau United. Han har spilt i afrikansk Champions League. Og han har også gjort det bra på det hjemlig baserte landslaget. Så det er en spiller som kommer med en del erfaring. Men som jeg alltid sier, så må vi være litt tålmodige. Han må få litt tid til å tilpasse seg norsk fotball. Men jeg har stor tro på ham, sier Aneke.

- Hva slags spillertype kommer vi til å få se når han er akklimatisert?

- En fotballspiller som er hardtarbeidende. Som liker å gjøre en jobb både defensivt og offensivt. En boks-til-boks-spiller. Jeg håper vi får sett litt X-faktor etter hvert også. I Champions League tok han blant annet en Panenka-straffe. Så det er en spiller med selvtillit. I fjor var han på vei til portugisiske Braga, men klubbene ble ikke enige om en overgangsavtale. Nå var det også interesse fra flere klubber før han valgte LSK, forteller Atta Aneke.

Ayagwa beskriver seg selv om en «veldig, veldig aggressiv» midtbanespiller.

- Min ambisjon er å spille med de store gutta i Europa, sier han.

Her kan du se Raphael Ayagwa score på et elegant straffespark i den afrikanske mesterligaen (10,32 minutter ut i klippet).

Annonse fra Eliteserien: