Ranheim snudde til seier

(Ranheim - Lillestrøm 2-1) Daniel Pedersen sendte LSK i ledelsen på straffespark, men to Ranheim-scoringer på åtte minutter sørget for at hjemmelaget snudde kampen og stakk av med alle poengene.

- Vi slipper inn to mål på den måten etter å ha tatt ledelsen i en så viktig kamp... Det er utrolig skuffende, sier trener Jörgen Lennartsson til Eurosport etter kampen.

Før pause var Ranheim det dominerende laget - og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren. Like før pause fikk Thomas Lehne Olsen en stor mulighet, men hjemmelagets keeper reddet avslutningen.

Fem minutter etter sidebyttet ble LSK-spissen felt og dommer Tom Harald Hagen dømte straffespark. Daniel Pedersen scoret sikkert, og da så det lyst ut for romerikingene.

Men scoringer av Adria Mateo Lopez og Mads Reginiussen midtveis i omgangen sørget for at Ranheim snudde kampen. Mange trodde Arnór Smárason hadde utlignet etter 77 minutter, men scoringen ble annullert for offside.

- Vi ble litt for passive og litt for lave, men samtidig har vi mange gode overgangsmuligheter i første omgang som vi ikke tar vare på. Etter at vi tar ledelsen får vi imidlertid kampen dit vi ønsker den. Da kan vi spille på resultat, men dessverre slipper vi inn to mål, sier Lennartsson.

Nå blir kampen om å unngå nedrykk en thriller av de sjeldne. Sarpsborg 08, Strømsgodset, Lillestrøm og Tromsø har 29 poeng. Mjøndalen og Ranheim har 27 poeng. LSK må slå Sarpsborg hjemme for å være sikret ny kontrakt i Eliteserien.

- Vi skal vinne den siste kampen. Det er ikke snakk om noe annet, sier Lennartsson.