Rafn om sesongens forsvarssituasjon og helgens kamp

Ved tilnærmet halvspilt sesong har Lillestrøm sluppet inn 23 mål, kun Mjøndalen og vår neste motstander, Strømsgodset, har flere baklengs.

Annonse:

For Jörgen Lennartsson har det vært vanskelig å sette en fast firer i den bakerste rekken. Det skyldes karantener, skader og sykdom. I løpet av sesongens 14 kamper har Lillestrøm startet med åtte forskjellige forsvarskombinasjoner.

- I enkeltkamper har vi kanskje blitt preget av det. Ser jo ekstra ille ut med de 4-0 og 5-2-tapene i Bodø og Kristiansund. Det er jo veldig mange av målene. Uten om det har det ikke vært så ille, mener Simen Rafn.

Les også: Krogstad: - Vi må heve oss

Søndag kveld kommer Henrik Pedersens mannskap på besøk. Drammenslaget ligger foreløpig sist på tabellen med 10 poeng, og forhåpentligvis har dem like mange poeng etter søndagens kamp.

- Det blir en viktig kamp, i hvert fall nå som vi tapte sist. Vi har litt å revansjere der. På hjemmebane har vi levert greit, og på Åråsen-matta skal vi føle oss selvsikre. Det er ingen grunn til at vi ikke skal gå ut for å vinne den kampen her, sier Simen Rafn.

Her kan du kjøpe billetter til kampen mot Strømsgodset.

- Man forsvarer seg som et lag, og angriper som et lag. Vi har ikke skåret nok mål, fordi vi ikke har angrepet godt nok som et lag. Vi sluppet inn mange mål, fordi vi ikke har forsvart oss for dårlig som et lag, sier en ærlig LSK-back.

Med en seier mot Kristiansund kunne tabellen fort sett lysere ut for Lillestrøms del. Men håpet er aldeles ikke ute.

- Dersom vi vunnet forrige kamp så kunne vi fort vært oppe og lukta på topp fem, topp seks. Da hadde alle vært fornøyde med sesongen så langt. Men allikevel sitter vi med en følelse om at vi har veldig mye å gå på. Det synes jeg lover bra før høstsesongen. Vinner vi to-tre på rad så er vi mye høyere oppe på tabellen, sier 27-åringen.

PS! Kampen mot Strømsgodset sendes på Eurosport Norge, ikke Eurosport Pluss som det står i vårt sendeskjema.

Annonse fra Obos-ligaen: