Psykisk helse og LSK på lag mot Jerv

På lørdag er det seriepremiere på Åråsen, i en tid hvor pandemien heldigvis er på kraftig retur. I den sammenheng er vi glade for å kunne presentere et samarbeid med den lokale aktøren «Psykisk helse og familiestøtte» – som har delt ut 100 billetter til barn og unge i sitt nettverk.

Annonse:

Psykisk helse og familiestøtte (PHFS), som er en gratis lavterskeltjeneste for gravide, barn og ungdom i alderen 0 til 18 år og deres familier, vil også være til stede på Fanzone på Lillestrøm Torv som foregår mellom klokka 13.00 og 15.00 på lørdag. Der vil det bli mange spennende aktiviteter for barn, ungdom og familier.

- Vi setter stor pris på initiativet fra LSKs side, og tror dette blir en fin og hyggelig opplevelse for mange av våre brukere. Det blir fint å kunne bruke fotballkampen på Åråsen til å skape et fellesskap, sier Anita Ingjerd, tverrfaglig spesialist og psykisk helsearbeider for barn og unge.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Jerv!

Kollega Jens Prøis forteller at responsen på billettene har vært formidabel.

- De gleder seg veldig til å gå på kamp. Det tok ikke mange minuttene før billettene ble revet bort. Noen gjør det til en familiehappening, og andre tar med seg venner. For mange som sliter med utenforskap betyr det mye å skape en sosial happening der man kan invitere med seg venner. En fin måte både å opprettholde kontakt eller starte kontakt med andre mennesker, sier Prøis.

Her kan du lese mer om psykisk helse og familiestøtte! 

LSKs Kari Herredsvela er glad for at klubben i samarbeid med den kommunale aktøren kan sette fokus på psykisk helse etter to år med en pandemi som har skapt mye ensomhet for mange mennesker.

- Det er mange der ute som trenger en arena for å møte andre mennesker i en hyggelig setting preget av fellesskap, og vi håper at lørdagens kamp kan bidra til nettopp det. Vi oppfordrer også andre publikummere til å invitere med seg en venn eller en bekjent som kan ha godt av å bli med på fotballkamp for sammen å heie fram Lillestrøm til tre poeng mot Jerv, sier Herredsvela.

Ingjerd og Prøis forteller at psykisk helse og familiestøtte årlig får rundt 700 henvendelser fra barn, ungdom og familier.

- Etter at vi slo oss sammen til Lillestrøm kommune har vi hatt en økning av henvendelser på 45 prosent, så det er mange som trenger et tilbud. Vi er en tjeneste som man ikke trenger å ha en henvisning fra lege for å kunne oppsøke, og som er åpen for alle, og vi tror også at vi gjennom samarbeidet med LSK kan treffe flere og bredere. Vi har litt lite å by på av og til, så det å ha flere tiltak i tiltakssekken vår, er en veldig hjelp for oss. Fotball er en veldig fin og samlende arena, sier Ingjerd.

Sjekk ut Facebook-siden til psykisk helse og familiestøtte her!

- Hvis vi kan forbindes med en positiv happening som dette, så er det helmaks, tillegger Jens Prøis.

- Vi trenger fortsatt å fange opp veldig mange flere enn vi gjør i dag. Vi ønsker å komme tidlig inn i en fase hvis folk begynner å få det vanskelig, for da er det lettere å hjelpe. Det at LSK også har noen forbilder i klubben som har snakket åpent om psykisk helse kan være med på å senke terskelen for andre til å ta kontakt med oss, sier Anita Ingjerd.

Tobias Svendsen ble i fjor kåret til årets forbilde i Eliteserien etter at han åpnet opp om sine utfordringer knyttet til psykisk helse. Les mer om det her!

Annonse fra Eliteserien: