Petter (46) trodde ikke det han så: - Vekk meg på julaften

Etter at Mjøndalen var slått borte i slutten av august - og LSK hadde meldt seg på i medaljestriden - gikk det nesten rundt for Petter Olafsson (46).

Annonse:

«Går Fugla for gull nå? Dette orker jeg ikke. Vekk meg på julaften.»

Det skrev mannen, som var leder i Kanari-Fansen fra 2005 til 2007, på Twitter da LSK lå på tredjeplass i slutten av august.  

- Vi hadde slått Mjøndalen på lørdag, og så gikk flere resultater i toppen vår vei på søndagen. Dermed var det vel bare et par poeng opp til gullet. Jeg trodde ikke det jeg så, sier Petter Olafsson og ler.

Her kan du kjøpe billett til onsdagens kamp mot Stabæk!

Før sesongen håpet han på en «kjedelig» sesong midt på tabellen. Etter at årets to første kamper endte med tap, fryktet han det verste. Men etter den gode perioden i juni, juli og august ble det nesten for mye av det gode for den ihuga LSK-supporteren.

Plutselig var Lillestrøm helt i toppen av Eliteserien.

- Jeg vet ikke om jeg hadde tålt en høstsesong der vi kjempet om gullet, fleiper Rælingen-mannen.

Skader og karantene på nøkkelspillere må ta sin del av skylden for at poengfangsten har stoppet opp etter det, men Olafsson er uansett fornøyd med sesongen. Nå handler alt om å komme tilbake på vinnersporet i onsdagens Åråsen-møte med Stabæk.

- Jeg kan ikke klage uansett. Jeg fryktet nedrykksstrid, og etter de to første kampene tror jeg mange så mørkt på det. Nå er jeg fryktelig glad for å slippe det nedrykksmaset. Men det er viktig at vi slår Stabæk på onsdag slik at vi holder de bak oss litt på avstand. Et greit mål må være å komme over Vålerenga - som skulle ta gull - på tabellen.

Les også: Billettsalget i gang: Her er programmet før derbyet mot VIF

Det å kjempe i toppen flere år på rad har ikke LSK-supporterne opplevd siden Petter Olafsson var Kanari-Fansens leder i 2005, 2006 og 2007.

- Det var en utrolig kul tid med gode resultater og masse folk på tribunen. Det var servert på et sølvfat å være leder den gangen. Uwe Rösler var jo veldig fansens mann, og Jan Åge Fjørtoft var veldig opptatt av å ha oss med på laget. Vi var nesten 1000 tilskuere borte mot FC København i Royal League-finalen, minnes Olafsson.

Allerede et par år før han ble KFL-leder gjorde han seg også bemerket som utsendt reporter for Kanari-TV - som tok pulsen på LSK. 

- Vi startet med Kanari-TV i 2003 eller 2004, og var tidlig ute på digitale flater. Det var veldig kult, og ga meg et ganske bra innblikk i klubben. Jeg slapp vel til mer enn det mange journalister gjorde. Jeg fikk være der jeg ville være.

- Har du vært like engasjert i LSK hele livet?

- Jeg fikk en liten downperiode etter at jeg var leder i Kanari-Fansen. I tre-fire år var jeg ikke like ofte på Åråsen. Men siden det har det vært all in med fire-fem sesongkort hvert eneste år. Jeg sørger for at barna mine som regel har med seg noen kompiser på kamp - for det er viktig å rekruttere nye supportere. Jeg håper både sønnen og dattera mi får lov til å oppleve at Lillestrøm igjen blir et stabilt topplag slik det var da jeg vokste opp. Selv om resultatene har vært skuffende i mange år, så er Lillestrøm uten tvil en av Norges største klubber. Fuglafamilien og kulturen her er helt unik. Lillestrøm Sportsklubb er som kjent den eneste fotballklubben som har en egen by. Jeg elsker det uttrykket, sier Petter Olafsson.

Her kan du melde deg inn i Fuglafamilien!

Annonse fra Eliteserien: