Pål Strand om Åråsen-debuten: - Magisk opplevelse

Pål Strand (43) får fortsatt frysninger på ryggen av å tenke på sin egen Åråsen-debut for 20 år siden. Rosenborg - som var på sitt aller beste fikk juling - og Strand var kampens store spiller. Søndag gjør han comeback på favorittarenaen.

Annonse:

Den mangeårige publikumsyndlingen på venstrekanten er blant spillerne som utgjør LSK All Stars - og møter Folkets lag til showkamp i forkant av Lillestrøm - Kristiansund. Klokka 16.30 er det avspark, og før kampen blir det intervjuer med mange av aktørene over høyttaleranlegget på Åråsen.

Vi håper derfor folk møter opp tidlig søndag.

Strand ser virkelig fram til å møte gamle kjente og spille foran publikummet som betydde så mye for ham i mange år.

- Det blir veldig spesielt og fryktelig morsomt å komme tilbake igjen. Jeg gleder meg veldig. Jeg var jo i Lillestrøm i ni sesonger, og har helt fantastiske minner derfra, sier Pål Strand.

På spørsmål om hvilket minne han setter høyest, er han ikke i tvil: Åråsen-debuten hjemme mot Rosenborg i andre serierunde i 1999. Strand scoret ett mål og assisterte de to andre da LSK vant 3-2 mot et RBK på sitt aller beste.

- Jeg har opplevd mange morsomme stunder, men ingen som jeg setter høyere. Den kampen står igjen som den største for min del. Vi hadde slått Brann i Bergen i første serierunde da Rosenborg ventet i det som var min første hjemmekamp på Åråsen. Det var helt magisk. Jeg får frysninger på ryggen bare av å tenke på det den dag i dag. Masse folk på tribunen og Rosenborg på sitt beste. Fantastisk. Jeg har fortsatt kampen på video, forteller 43-åringen.

Her kan du gjenoppleve Strands drømmekamp mot RBK i 1999!

Han er i stadig bedring etter at han i 2012 falt om på en Raufoss-trening med hjertestans.

- Jeg lever som normalt, og det er jeg ekstremt takknemlig for. Jeg hadde griseflaks som overlevde. Helsa er som den. Jeg har det for så vidt bra, bortsett fra at jeg har en korttidshukommelse som ikke er helt på topp. Men det går i riktig retning, og jeg blir bedre for hvert år, sier Pål Strand.

Vi gleder oss stort til å se deg tilbake i aksjon på Åråsen i gult og svart, Pål!

Annonse fra Eliteserien: