Oppsummering fra akademiet: - Et bemerkelsesverdig år

Akademiet er i ferd med å legge bak seg et bemerkelsesverdig år der et av mange høydepunkt var da Daniel Skaarud (bildet) ble tidenes yngste A-lagsspiller i Eliteserien.

Annonse:

- 2023 har vært et veldig bemerkelsesverdig år for gutte-akademiet. Oliver Henriksrud, Leandro Neto, Daniel Skaarud og Elscha Furaha har alle fått sine første minutter i Eliteserien. Og ikke minst: Henrik Skogvold har hatt store utviklingssteg, sier akademisjef Toni Ordinas.

Mye har skjedd siden han begynte i jobben 1. januar 2019.

- Klubben har investert stort i akademiet, og nå har vi 12 stillinger på 100 prosent og seks deltidsstillinger. Alle 18 jobber sammen for at vi skal oppnå mest mulig suksess når det kommer til sportslig utvikling hos spillerne våre. Tre hovedfaktorer gjør meg spesielt fornøyd med det som er blitt gjort: Vi har en mye bedre kommunikasjon med familiene til spillerne. Jeg er svært takknemlig for det gode samarbeidet og jobben som de respektive laglederne har gjort. Broen mellom barnefotballen og akademiet er blitt mer og mer solid, og dette samarbeidet har mye å si for fremtiden da vi først og fremst ønsker å rekruttere spillere fra egne rekker. Dialogen og samarbeidet med andre klubber på Romerike og kretsen er også blitt solid, og noe vi ønsker å videreutvikle i årene som kommer, sier Ordinas.

- Jeg vil takke alle på akademiet for en god innsats. Det fine ved fotballen er at hvert kapittel og hver sesong er en ny mulighet til å forbedre seg, fokusere på nye mål og nyte nye utfordringer. Jeg håper mange har tatt god lærdom av 2023 og ser fram til et enda bedre 2024. God jul til alle, sier akademisjefen.

Her følger en liten oppsummering fra hovedtrenerne på akademiet:

Ludvik Georg Mørk Stabell-Johansen, G13:

Først og fremst er jeg veldig stolt av gutta på G13 i år. De er en veldig god gjeng. Det som for meg er bra med denne gruppa er at samtlige er 100% til stede hver trening, de gjør alt de kan for å vinne kampene sine og samtidig forstår de verdien av det sosiale samholdet. De er ekstremt læringsvillig, men det som for de alle har vært det mest viktige har vært laget. Det er godt utgangspunkt! 

HØYDEPUNKT: G13 deltok i Audi Cup som var en av sesongens viktigste begivenheter.
HØYDEPUNKT: G13 deltok i Audi Cup som var en av sesongens viktigste begivenheter.

Omtrent det første vi gjorde var å dra til Sverige å få grisebank av Hammarby, Djurgården og AIK. Vi brukte det som inspirasjon i etterkant for hvordan vi kan forstå hverandre bedre på banen, og bli mer konkurransedyktige selv. Mot slutten av sesongen i flere vanskelige 11v11 matcher er det tydelig å se at mange har blitt et år eldre. 

Av høydepunkter som kan trekkes frem vil jeg si at vi hadde en god turnering og spilte flere spennende kamper i Gothia Cup i sommer. Jeg er sikker på at det å møte Liverpool og Rangers i Tønsberg også var stort for de fleste. 

Det har vært veldig gøy å få være en del av dette laget, både med tanke på hvordan vi har blitt et bra fotball-lag, men også med hvordan alle har backet hverandre og kjørt i samme retning. 

 

Jørgen Winås Bøe, G14:

Sesongen 2023 har vært spennende på veldig mange måter! Vi har konkurrert i flere turneringer, nasjonal serie og lokal 1.divisjon. Dette har gitt oss mange kamper og hektiske uker til tider. Vi har jobbet godt med generelle spillprinsipper i etablert angrep, og fått testet oss i forskjellige formasjoner for å utvikle fleksibilitet og spillerne i forskjellige roller. Spesifikt har vi jobbet mye med hvordan å utnytte overtallsituasjoner med timing og prinsipper med å tilby løsninger for ballfører. Gutta har også jobbet mye med kombinasjonsspill og hvordan løse situasjoner på få touch, og teknisk utførelse i pasningsspillet.

Sesongen oppsummert har gitt oss en 1.plass i pulje B i nasjonal serie, og en 3.plass i lokal 1.divisjon noe vi er veldig stolte av. Vi har hatt mange spillere innom G15-nasjonal, som viser at gutta har fortsatt den gode utviklinga gjennom året. Vi har også hatt med oss mange hospitanter både i kamp og trening, som har gjort oss bedre som lag, dette er vi takknemlige for! Og håper alle involverte har fått like mye ut av det som oss!

 

Ola Sydow Rasmussen, G16:

G16-gruppa har i år deltatt på to nye arenaer: G15 Nasjonal og G17 Nasjonal. Dette er to arenaer som har gitt veldig god variasjon i mestring og utfordring for våre spillere og trenere.

Jevnt over er vi fornøyde med store deler av sesongen, der våren besto av jevnt over gode prestasjoner med begge gruppene. Vi fikk også årets store høydepunkt da vi gikk til finalen i Gothia Cup, noe som vil være et minne for livet for alle involverte. Vi deltok også på en utrolig kul turnering i London, der vi fikk brynt oss på Premier League-klubber og klarte oss godt.

LONDON-TUR: Kaptein Filip Reshane og LSK møtte blant annet QPR i London i høst.
LONDON-TUR: Kaptein Filip Reshane og LSK møtte blant annet QPR i London i høst.

Høsten ble mer utfordrende, med en del utskiftninger i gruppa og vanskelige kamper. Dette førte til at vi trenerne eksperimenterte mye, med mye prøving og feiling, der totalen nok ble litt for mye. Dette gjorde at G17-gruppa havnet i en litt vond spiral som gjorde at vi endte opp i en uhyre spennende kvalikrunde mot AaFK. Vi lyktes med å mobilisere og snu den vonde trenden, og klarte å beholde plassen i G17 Nasjonal 1. divisjon. Måten spillerne håndterte den type «alt eller ingenting»-scenario gjør oss stolte.

Selv om vi ikke alltid har vært fornøyde med prestasjonene, så er vi veldig fornøyde med at mange har fått og tatt muligheten ved å spille opp et nivå. G17-laget har i stor grad bestått av 2007 (G16)- og 2008 (G15)-gutter og G15-laget har også hatt mye innslag av 2009 (G14)-gutter. Dette er definitivt erfaringer som de vil ta med seg inn i neste sesong. I tillegg har flere fått prøve seg i Norsk Tipping-ligaen.

Det har definitivt vært et lærerikt år for oss trenere, på lik linje med spillerne.

 

Pål-André Helland, G19:

Jeg kom inn som trener for G19 mot slutten av pre-season og fikk raskt et inntrykk av at det var en veldig spennende gruppe med mye karakter, personligheter og talent som jeg gledet meg til å jobbe med. Det inntrykket har vært 100 % korrekt.

En solid start på sesongen med overbevisende kamper i NM og en forrykende start i 3.div, der vi etter 10-12 kamper var helt i toppen av tabellen. Deretter gikk vi inn i en vond periode der skadene kom tett som hagl og det hele kulminerte i en periode der vi tapte 10 kamper på rad i serie og cup.

Uvant kost for gutter som har vunnet mer enn de har tapt så langt i livet og vi merket helt klart at det gikk litt ut over humøret, som på en måte er bra- siden de da bryr seg. Parallelt ble det tatt en del tøffe valg om å slippe en del av de eldste spillerne videre til andre klubber, en vanskelig balansegang da det var «feil» for klubben på kort sikt, men riktig for spillerne på lang sikt.

Med hjelp fra en fantastisk spillergruppe og et herlig team rundt laget så kriget vi oss ut av gjørma og avsluttet sesongen på en fin måte med noen fantastiske kamper der vi lagde mange mål og fikk mange gode prestasjoner fra en del unggutter som i samme tid tok enorme steg.

Det som jeg personlig synes er det absolutte høydepunktet med årets sesong er at hele fire juniorspillere har debutert på A-laget i løpet av 2023 i Leandro, Daniel, Oliver og Elscha.

Det er et stort kompliment til nevnte spillere, fordi de har fortjent det gjennom hardt og målrettet arbeid over tid. Samtidig så er det et stort klapp på skuldre til resten av spillerne på G19, fordi det hadde vært umulig uten den hverdagslige sparringen de gir, så må det i tillegg gi en vanvittig inspirasjon til resten når de ser at veien ikke er så altfor lang.

Med ønske om en fredelig jul og et godt nytt år.

Akademiets ansatte i 2023

  • Toni Ordinas, Akademisjef
  • Oscar Killingmoe, Administrativ leder akademiet
  • Frode Kippe, Toppspillerutvikler
  • Pål-André Helland, Hovedtrener G19
  • Roar Ness, Assistenttrener G19
  • Ola Sydow Rasmussen, Hovedtrener G16
  • Jørgen Winås Bøe, Hovedtrener G14
  • Tinius Eriksen, Assistenttrener G14
  • Ludvik Georg Mørk Stabell-Johansen, Hovedtrener G13 og Assistenttrener G16
  • Sebastian Bye, Assistenttrener G13
  • Petter Seljeskog, Fysisk trener og Osteopat
  • Robert Rydningen, Fysisk trener
  • Magnus Olsen, Keepertrener
  • Vibeke Andreassen, Mental trener
Annonse fra Eliteserien: