Oppover-Bakke: Første seier i Drammen siden 2009

(Strømsgodset - Lillestrøm 1-2) I Eirik Bakkes første kamp som LSK-trener skulle det endelig lykkes i Drammen! Sist LSK tok tre poeng borte mot Strømsgodset var i 2009.

Scoringer av Ylldren Ibrahimaj og Thomas Lehne Olsen sørget for at Lillestrøm tok med seg hele poengpotten hjem.

MÅLJUBEL: Målscorer Thomas Lehne Olsen og servitør Gjermund Åsen jubler etter at LSK doblet ledelsen. Foto: Annika Byrde / NTB

Men i sluttminuttene ble det hektisk etter at Elias Melkersen reduserte litt ut av ingenting i det 87. minutt.

Gjestene red imidlertid stormen av, og vant totalt sett fullt fortjent. LSK skapte mange store muligheter til å punktere kampen med den tredje scoringen før Strømsgodset fikk sin redusering.

– Det er godt å være tilbake. Jeg var mer spent i Premier League-studio enn i garderoben, så det var mer kjent her på en måte. Det var godt å få unna debuten og at vi fikk en trepoenger. Det var godt etter å ha tapt to kamper, sier Eirik Bakke til TV 2.

Med den etterlengtede seieren lever håpet om Europa neste år: Nå er det bare to poeng opp til Molde på fjerdeplass - som kan gi Europa Conference League-kvalifisering neste år.

PS! Også sist det ble tre poeng i Drammen, i 2009, ble det 2-1-seier til Lillestrøm. Fredrik Nordkvelle ga Godset ledelsen den gangen, men Nosa Igiebor og Arild Sundgot snudde kampen med sine scoringer.

LSKs lag (3-5-2): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Tønnessen (Vetle Skjærvik i 3 min) - Eskil Edh (Philip Slørdahl i 7 min.), Ylldren Ibrahimaj, Vebjørn Hoff, Gjermund Åsen, Vetle Dragsnes - Henrik Skogvold (Marius Lundemo i 7 min.), Thomas Lehne Olsen.