Omfavnet straffehelten etter NM-drama

(Lillestrøm G16 - Oppsal G16 3-3, 8-7 etter straffekonk) Trener Robin Ødegaard stormet banen etter at Nikaolai Solberg satte inn det avgjørende straffesparket som sendte G16-laget videre i NM.

Annonse:

Søndag kveld møttes Lillestrøm og Oppsal til kamp i tredje runde i NM i LSK-Hallen. Det skulle bli mer dramatisk enn mange så for seg da Lillestrøm ledet 3-1 etter scoringer av Jens Gillund, Patrik Almerud og Martin Spidsberg.

Hjemmelaget var det klart førende laget, men slapp gjestene fra Oslo litt unødvendig inn i matchen på tampen. I sluttminuttene ble keeper Andreas Nygård utvist og Oppsal fikk straffespark - som sørget for at det ble 3-3 etter 90 minutter.

Mest Lest

Selv med en spiller mindre var Lillestrøm nærmest seiren i ekstraomgangene, men det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Begge lag scoret på sine fire første forsøk fra 11-meteren. Så bommet Oppsal på det femte straffesparket. Dermed kunne Nikolai Solberg sende LSK til fjerde runde hvis han scoret. Midtbanespilleren satte sikkert ballen i mål, noe som utløste elleville jubelscener i LSK-Hallen.

- Ekstremt deilig. Det var godt gjort at vi dro i land dette selv med en spiller mindre. I store deler av kampen var vi veldig gode, sa trener Robin Ødegaard, som løp ut på banen og omfavnet Nikolai Solberg da avansementet var sikret.

- Vi hadde egentlig full kontroll, men vi gjorde noen unødvendige feil og dumme valg på slutten som gjorde at det ble ekstraomganger. Heldigvis klarte vi å snu det. Det sier litt om laget vårt og mentaliteten vår at vi satte alle straffesparkene i mål. Da jeg så han foran meg bomme på sitt straffespark, ble jeg ti kilo lettere. Da tenkte jeg at det ikke hadde mye å si om jeg bommet, sier Solberg.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Viking søndag 16. juni!

Lillestrøm-gutten kunne juble sammen med lagkamerater og støtteapparat etter at han satte det avgjørende straffesparket i mål.

- Det er veldig viktig for laget vårt at vi gikk videre. Vi har flere ganger vist at vi er på toppnivå i Norge, og vi har en god sjanse til å vinne hele NM, sier Nikolai Solberg.

Fire av spillerne som var i aksjon i søndagens NM-kamp er for øvrig tatt ut til Equinor Talentleir i Porsgrunn i slutten av måneden: Shahram Jabari, Simon Glover, Dylan Murugesapillai og Edmund Owusu. Keeper Jørgen Sveinhaug, som ikke spilte gårsdagens kamp, er også tatt ut. Det samme er G14-spillerne Maximilian Balatoni og Oliver Henriksrud.

Les også: Her er hele uttaket til talentleiren i Porsgrunn

Det ble jubel også for G19-laget søndag: Kristiansund ble slått 4-2 på bortebane i nasjonal serie etter to scoringer av Lasse Nordås og Stian Sandberg, og er dermed klare for A-sluttspillet.

- Det er når A-sluttspillet starter, og vi møter de beste lagene i Norge, det virkelig blir gøy. I går stilte vi med et veldig ungt lag, og vi leverte en god prestasjon, sier trener Stein Thomas Andersen. 

Les også: Bli medlem nå - få gratis LSK-flagg

Annonse fra Eliteserien: