Ødemarksbakken strålte - LSK fortsatt ubeseiret

(Rostov - Lillestrøm 1-1) Seks uker før seriestart viser Kristoffer Ødemarksbakken at han virkelig er på gang. Mot Rostov fikset kantspilleren både straffespark og utligningen som gjorde at LSK fortsatt er ubeseiret i 2019.

Annonse:

Russerne tok ledelsen i første omgang da Tobias Salquist var uheldig og headet en corner i eget mål. Men etter 66 minutter skjøt Ødemarksbakken inn 1-1 fra nærmere 20 meter etter fint forarbeid av Erik Brenden og Arnór Smárason.

Det var også en fortjent utligning etter at LSK hadde skapt flere gode muligheter mot et Rostov som valgte å hvile Björn Bergmann Sigurdarson mot gamleklubben.

Det startet med at Arnór Smárason skjøt utenfor fra noe skrått hold tidlig i kampen. Etter 12 minutter fikk islendingen en enda større sjanse etter at Kristoffer Ødemarksbakken ble felt, og dommeren pekte på straffemerket. men russernes keeper reddet forsøket fra Smárason.

Laget som holder til nordøst for Moskva festet et visst grep på kampen etter det, og tok ledelsen etter en snau halvtime. Salquist fikk ikke klarert Rostov-corneren - som i stedet endte opp i nettet bak Marko Maric.

Men Lillestrøm var totalt sett minst like farlige som Rostov. Ikke minst var Thomas Lehne Olsen nær å utligne to minutter før pause. Raphael Ayagwa slo en god ball i bakrom mot Daniel Gustavsson. Den raske svensken rakk akkurat fram i tide, og slo inn foran mål. LSK-spissen skjøt i stanga og ut.

Samme mann hadde også en brukbar mulighet halvtimen før slutt da han fyrte av fra rundt 20 meter. Avslutningen gikk via en russer og utenfor.

Like etter utligningen gjorde Ødemarksbakken nok en fin prestasjon da han dro seg ned til dødlinja og slo inn foran mål. Erik Brenden var ikke langt unna å få satt en fot på ballen - som i så fall fort kunne ha sikret LSK ledelsen.

Men med 1-1 er Jörgen Lennartssons lag fortsatt ubeseiret i 2019. Årets to første kamper endte med 2-0 over Ljungskile og 1-1 mot Djurgården. Neste treningskamp er mot Kongsvinger i LSK-Hallen mandag 25. februar.

Lillestrøms lag: Marko Maric (Mads Hedenstad Christiansen i 13 min) - Simen Rafn (Mats Haakenstad i 45 min), Tobias Salquist, Frode Kippe (Erik Tobias Sandberg i 13 min), Simen Kind Mikalsen (Josef Baccay i 13 min) - Daniel Gustavsson (Erik Brenden i 45 min), Sheriff Sinyan, Raphael Ayagwa (Fredrik Krogstad i 45 min), Kristoffer Ødemarksbakken - Arnór Smárason - Thomas Lehne Olsen (Ebyie Moses i 23 min).

Se intervju med Frode Kippe - som i september kan bli tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien: