Nye tilskudd til akademiet: Velkommen til LSK, Vibeke og Sebastian!

Støtteapparatet på akademiet blir forsterket med at Vibeke Andreassen (29) ansettes som personlig utvikler i en deltidsstilling, og Sebastian Bye (22) skal være med som assistenttrener denne sesongen.

Annonse:

- Jeg er spent og gleder meg. Jeg føler meg privilegert som får lov til å teste ut denne rollen som personlig utvikler for første gang. De har jo ikke hatt en slik rolle i akademiet før, så det blir veldig spennende. Jeg håper det kan være med på å bidra til en positiv utvikling og erfaring for spillerne å ha en som kun har fokus på den mentale biten, forteller Vibeke Andreassen. 

Det kommer også frem at den nyopprettede rollen på akademiet er inspirert av verdien Mette Rosseland har tilføyet til støtteapparatet på A-laget. 

- Man har opplevd at det har vært en suksess på A-laget ved at spillerne har godt bruk for det. Det er mange faktorer i hverdagen som påvirker prestasjonen til spillerne både på trening og kamper, sier Andreassen. 

Har kommet inn som assistenttrener 

Sebastian Bye har kommet inn som assistenttrener på akademiet, og skal være med ut sesongen for å opparbeide seg erfaring og kompetanse. Han er allerede i gang med å være assistenttrener på G13. 

- Det er veldig spennende å være med og få se hvordan hverdagen på akademiet er. Jeg kommer til være med ut sesongen, så får vi se hva som skjer etter det. Jeg føler jeg lærer veldig mye ved å få lov til å være med Toni og alle trenerne, forteller Bye. 

- Jeg har trent forskjellige yngre lag rundt omkring på Romerike, blant annet ett G13 lag på Bjørkelangen. Jeg kommer til å ta utdanning etter hvert, men hva det vil være vet jeg ikke enda. Jeg er ganske fersk, så vi får se hvordan veien blir etter jeg har vært her, sier han videre. 

Utviklingsleder for akademiet, Toni Ordinas, er svært fornøyd med å på både Vibeke og Sebastian. Han forteller om hvor viktig det er at klubben alltid tenker på hvordan vi kan utvikle oss videre. 

- Både Vibeke og Sebastian er noe vi trenger. Det jeg liker ekstremt godt med begge to er deres lidenskap. De er så interesserte i å bli bedre og bli en del av LSK. Det er veldig enkelt å jobbe med folk som er lidenskapelig innenfor sine felt. Med Vibeke får vi inn en som har fokus på det som fortsatt kan omtales som relativt ferskt felt innenfor fotballen, men som alltid har vært så viktig, nemlig det mentale. Vi har alltid hatt så fokus på tekniske og fysiske, men det har ingenting å si hvor gode de ferdighetene eller hvor godt trent du er om det mentale ikke er på plass, sier Ordinas. 

- Med Sebastian får vi inn en ung trener som ønsker masse erfaring. Han kom til meg i fjor hvor han sier "Jeg ønsker å lære. Kan jeg komme til dere?". Han kom, hjalp og deltok utrolig godt i treningsøktene. Det er ikke vanlig. Han er som gir mye allerede i en så ung alder. 

Annonse fra Eliteserien: