Norsk Tipping blir generalsponsor for norsk fotball

Den fireårige avtalen med NFF, NTF og Toppfotball Kvinner gjør Norsk Tipping til generalsponsor for norsk fotball.

Annonse:

Norsk Tipping har vært en viktig samarbeidspartner for norsk fotball siden 1948. Nå er de også tilbake som generalsponsor for hele norsk fotball i en avtale verdt 258 millioner kroner, inklusive mva, til og med 2024.

Avtalen omfatter blant annet viktige breddeaktiviteter som Kvalitetsklubb og Grasrottreneren, NM-turneringene, A-landslagene, og nå også Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, i tillegg til Norsk Tipping-ligaen (nivå fire på herresiden), og skal synliggjøre verdien av bredden i hele norsk fotball. Avtalen ble offentliggjort i forbindelse med presentasjonen av spilleplanen for kommende sesong av Eliteserien og Toppserien.

- Jeg er på vegne av norsk fotball veldig glad og stolt for at Norsk Tipping forsterker sitt engasjement i fotballen sammen med NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner gjennom en så stor avtale. 258 millioner inklusive mva er en sum som i høyeste grad vil bidra til å videreutvikle og styrke helt avgjørende kompetanse for å løfte norsk fotball, og vi er takknemlig over å ha Norsk Tipping med på laget. I tillegg til de øverste nivåene på herre- og kvinnesiden, NM og A-landslagene innebærer det også meget viktige breddetiltak som Grasrottreneren og Kvalitetsklubb, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Samarbeidet med Norsk Tipping har vært helt avgjørende for den aktiviteten vi ser i norsk fotball i dag, med over 370 000 aktive spillere. Spillemidlene har muliggjort bygging av kunstgressbaner i en skala som gjør at fotballen er en bærebjelke i lokalsamfunn over hele Norge. Samarbeidet rundt den nye avtalen har som mål å styrke satsingen og øke interessen for fotballen i Norge ytterligere.

- Den nye avtalen betyr at vi engasjerer oss bredt, i store deler av norsk fotball. Vi har hatt et nært forhold til norsk fotball siden 1948, og vi kjenner oss som en naturlig medlem av den norske fotballfamilien. Prosjektene som ligger i den nye avtalen skal løfte fotballen på alle plan, og vi gleder oss stort til å være en del av norsk fotballs framtid, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen er også strålende fornøyde.

- Vi er veldig glade for at Norsk Tipping trapper opp sin satsing på kvinnefotballen, og slik fortsetter å være en viktig støttespiller for like muligheter i idretten vår. Dette vil bidra sterkt i arbeidet med å løfte produktet ytterligere i årene som kommer, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

- Med denne avtalen bidrar Norsk Tipping med midler til at vi kan fortsette det gode arbeidet med spillerutviklingen i norsk fotball. Vi vil sammen med Norsk Tipping ha særlig fokus på at toppen bidra til bredden med ulike aktiviteter. Dette er den største avtalen Norsk Toppfotball historisk har inngått og vi er særs glad for at Norsk Tipping er tilbake med full kraft i Eliteserien. Avtalen vil bidra til økt konkurransekraft for våre klubber på alle områder, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

- For våre 100 medlemsklubber som spiller i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, er den nye avtalen med Norsk Tipping svært gledelig. Vi jobber daglig med klubbutvikling og spillerutvikling, og nettopp dette setter denne avtalen særlig fokus på og innretter sine tiltak mot. Målrettede tiltak både mot barn, ungdom, kvinner og menn som vil bidra med utviklingen i hele norsk fotball. Våre klubber er også store breddeklubber med flere tusen aktive innenfor barne- og ungdomsfotballen for både gutter og jenter, og så er vi jo veldig glade for og stolte av at våre 84 lag i norsk 3. divisjon også de neste fire årene skal bære navnet på denne avtalen. Norsk Tipping-ligaen er et navn som hele landet forbinder med drømmer, fotballglede og fellesskap. Både på og utenfor banen, sier styreleder i Divisjonsforeningen Kari Lindevik.

 

Annonse fra Eliteserien: