Normann klar for Kippe-testimonial: - Fugla til jeg dør!

Runar Normann (41) satte utvilsomt farge på Lillestrøm, og mener han egentlig ikke har vært i god form siden han spilte i klubben på slutten av 1990-tallet. Lørdag gjør han comeback - i Frode Kippes testimonial.

Annonse:

- Det blir fantastisk artig. Det må være ti år siden jeg så gutta sist. Jeg håper også at de supporterne jeg tok bussen med til Sogndal høsten 1997 stiller opp. Jeg husker at vi dro rett på bussen fra Martins på morgenkvisten. En lang, men artig tur, sier den frittalende harstadværingen.

- På treninga to dager etterpå mente Arne Erlandsen at han hadde sett meg på tribunen i Sogndal. Jeg bare nektet, tillegger han og ler godt.

Her kan du kjøpe billett til lørdagens testimonial i LSK-Hallen!

Han skrev under for LSK den samme uken som Frode Kippe sommeren 1997. Begge spilte seg raskt inn på laget, og begge ble solgt til England: Først Frode Kippe til Liverpool, så Runar Normann til Coventry sommeren 1999.

- Det er jo stort sett bare i Lillestrøm jeg har hatt suksess. Jeg har jo ikke vært i form siden jeg spilte i Lillestrøm. Det var der jeg var i maksimal fysisk form. Jeg er en spiller som er ekstremt god når jeg er bra trent. Jeg faller fort ned ellers, sier den eksentriske kantspilleren. 

Han forteller at han veier 75 kilo - akkurat som i glansdagene - og er også i brukbar form. Den kommende sesongen skal han være spillende assistenttrener i Harstad.

- Jeg er halvannen måned yngre enn Frode og fyller straks 42 år. Men jeg er lettrent, og kan nok bidra med litt rutine enten på venstrebacken eller venstrekanten. Jeg regner med at vi kan gi årets Lillestrøm-lag god kamp, i hvert fall i en omgang.

- Hva er dine beste minner fra tiden som Lillestrøm-spiller?

- Jeg husker godt 3-2-seieren mot Vålerenga i 1998 da jeg scoret ett av målene. Vi ble jo dømt nord og ned det året. Så husker jeg selvfølgelig seieren mot Rosenborg i den første hjemmekampen i 1999. Den kampen har jeg fortsatt på video. Jeg har også gode minner fra en bortekamp mot Strømsgodset.

Les også: Disse skal spille i Kippes testimonial

Runar Normann var innom Brann, Vålerenga og Tromsø som spiller, men det er ingen tvil om hvilken klubb hjertet banker for.

- Det var grusomt å se på den siste kvalikkampen mot Start. Det er klart det er Lillestrøm som er laget mitt. Det var der jeg hadde den beste tiden og mange gode kamerater. Det  er den beste klubben jeg har spilt for. Jeg er Fugla til jeg dør, sier Runar Normann.

Se Frode Kippe mimre om tiden med Runar Normann i denne videoen fra opptaket av Harde Mottak-podcast:


Annonse fra Eliteserien: