Norges beste banemann rundet 25 år i tjenesten

Terje Hveding startet som banemann da Ivar Hoff trente A-laget. I dag fikk han velfortjent anerkjennelse etter 25 år som ansatt i Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

Daglig leder Robert Lauritsen overrakte en gullklokke fra Urmaker Jacobsen i gave til den hardtarbeidende 55-åringen under dagens julelunsj for de ansatte i LSK. Hveding hadde sin første arbeidsdag på Åråsen 2. februar 1993. Først i et engasjement, deretter ble han fast ansatt i oktober samme år.

- Du fortjener virkelig en stor applaus, Terje. Det står stor respekt av at du fortsatt er like engasjert, lojal og motivert for å skape noe av Norges beste kamp- og treningsfasiliteter. Vi har vært gjennom noen knalltøffe år med trang økonomi og dårlig likviditet, noe som har hatt stor innvirkning på jobben din. Du har aldri fått gjennomført alle reperasjoner du ønsker, likevel har du vært ansvarlig for at Åråsen og LSK-Hallen har vært på pallplass i kåringene om de beste banene av de ulike lagenes kapteiner. Det er imponerende å se hvordan du står på dag etter dag, kveld etter kveld, helg etter helg, for at spillerne skal kunne trene og spille på best mulig underlag. Vi er enormt takknemlige for at vi har nettopp deg som baneansvarlig i LSK og gleder oss til mange nye år sammen, sa Lauritsen til han som blir omtalt som «Norges beste banemann» i LSK.

En rørt Terje Hveding takket for gaven og oppmerksomheten. Han har overlevd flere hundre spillere og et tosifret antall trenere i løpet av sin tid i LSK.

- Jeg har ikke ord. Det er stort. Nå ble jeg rørt, det er ikke til å komme fra, det, sa 55-åringen.

Og la til:

- Jeg så vel kanskje ikke for meg at det skulle bli 25 år her. Fotballinteressen var ikke så stor da jeg begynte her, for fotballen hadde ikke motor - og jeg var mekaniker. Men jeg har blitt interessert i fotball etter hvert. Kolbjørn Halvorsen sa vel i sin tid at en av grunnene til at jeg ble ansatt var at jeg kunne reparere traktoren når den gikk i stykker.

Han er sjeleglad for at han fortsatt jobber med naturgress på Åråsen Stadion.

- Toppfotball skal spilles på gress. Breddefotball kan du spille på plastikk.

Annonse fra Eliteserien: