Nå gleder Gustafsson seg til å avslutte LSK-karrieren med stil

Familien har flyttet hjem til Sverige der datteren har begynt på skolen. Det betyr at Daniel Gustafsson kun har ett fokus fram til serieavslutningen 12. desember: Å avslutte LSK-karrieren med stil.

Annonse:

Flere svenske klubber var på banen da familien flyttet hjem til Örebro. Men trenerteamet på Åråsen var krystallklare på at «DG» var sterkt ønsket i det som ser ut til å bli en svært interessant høst for Lillestrøm.

Og svensken tror nettopp den praten gjorde ham godt. En offensiv og bekymringsløs Gustafsson leverte to herlige scoringer på 84 sekunder mot Haugesund.

- Ja, jeg tror det hjalp meg. Familien har flyttet hjem og min datter skal begynne på skolen. Det har vært noen klubber i Sverige som har vært interessert og sjekket om jeg er tilgjengelig. Men trenerne ville at jeg skulle bli her. Jeg hadde nok litt for mye i hodet i den perioden. Etter at vi ble enige om at jeg skulle bli her sesongen ut, så har det vært lettere å kjøre på - og bare fokusere på å være her, sier kantspilleren som fyller 31 år på søndag.

Med fjerdeplass på tabellen når 14 kamper gjenstår er han ikke i tvil om at det kan bli en fin avslutning på LSK-karrieren.

- Det føles veldig bra for min egen del å få være her i en så spennende høst, sier han.

Spesielt 2-0-scoringen mot Haugesund var det klasse over. Flere har sammenlignet den med Marco van Bastens legendariske scoring i EM i 1988,

- Det var en fin scoring. Men jeg synes Marco van Basten sin scoring er bedre. Den er fra lengre avstand og litt mer vrist. Men det var deilig å score og få hjulpet laget til seier.

- Hva tenker du om lørdagens møte med Mjøndalen?

- Vi drar jo dit for å vinne kampen, selvfølgelig. Det er det vi sikter på, og det vi trener for. Og jeg har stor tro på at vi skal klare det.

Se video-intervju med Daniel Gustafsson:


Annonse fra Eliteserien: