Petter Myhre

Myhre med videre: - Vi har startet på noe, men er langt fra ferdig

Petter Myhre skrev i dag under på en ny toårskontrakt med LSK. 48-åringen ser store muligheter for et Lillestrøm på vei opp og fram.

Annonse:

Samtidig er det klart at han slutter som sportssjef på Wang Romerike, men vil fortsette å kombinere TV 2-jobben med stillingen som assistenttrener i LSK.

- Det har vært en lang og utfordrende prosess. Jeg har hatt valget mellom tre ting som jeg har ønsket å gjøre: Wang, TV 2 og LSK. Jeg har vært heldig sånn sett, men det har vært et vanskelig valg, også. Jobben på Wang har vært den eneste faste jobben jeg har hatt i voksen alder, og det er spesielt å slutte der etter 25 år. Men jeg er glad for at vi har fått til en enighet som gjør at jeg både kan jobbe i TV 2 og i LSK. TV 2 har vært veldig behjelpelige med å få til et opplegg som gjør at dette kan fungere, sier Myhre.

Les også: Slik spilles Eliteserien 2021

De neste to årene vil han derfor jobbe mest med Premier League og Champions League i periodene når det ikke spilles seriefotball i Norge.

- Jeg var minimalt borte fra LSK-jobben i fjor. Det var vel bare snakk om to restitusjonsøkter og treningskampen mot Mjøndalen. Nå blir det sannsynligvis litt mer de to kommende årene, men jeg vil være her på alt av kamper og på de viktigste øktene, så det blir ikke noe problem. Det er viktig for meg at alle parter skal være fornøyd med løsningen vi kom fram til. Det føler jeg at man er nå. Det vil nok gå mest utover familielivet og fritida, tillegger han med et smil.

Myhre stortrives med å jobbe i team med Geir Bakke og resten av støtteapparatet, og gleder seg til å være en del av LSK også i 2021 og 2022.

- Det har vært spennende, gøy, utfordrende og lærerikt så langt. Vi fikk hele berg-og-dalbanen i fjor, men det var en spennende reise med et lykkelig utfall. Vi har startet på noe, men er langt fra ferdig. Det trigger meg å prøve og få til noe med LSK. Jeg ser et potensial her. Jeg er veldig klar for å påvirke dette byggverket de to neste årene. Vi har mye å gå på. Skal vi ha suksess over tid, så må sport, administrasjon, støtteapparat, anlegg og alt annet gå i takt. Det holder ikke at bare sport eller bare markedsavdelingen har fremgang.

Siden sesongavslutningen har han jobbet som om han skulle være med videre - for det har vært målet både til LSK og Myhre.

- På kort sikt handler det om å etablere seg i Eliteserien. Det blir hovedoppgaven de to neste årene. Så vet vi at det er ekstremt jevnt. Hvis vi jobber godt, er gode på spillerlogistikk og klubben fortsetter å ta steg, så har jeg tro på at vi vil fortsette fremgangen. Mitt håp er at jeg i løpet av de to neste årene er med på å bygge noe som klubben vil ha godt av i fremtiden. Sånn at supporterne kan være stolte av å gå på Åråsen også om fem, ti og femten år.

- Hva er drømmen med LSK, da?

- Vi håper å bygge en klubb som kan fighte med de beste på sikt. Hvor lang tid det tar, det vet vi ikke. Men det er målet. Da må hele klubben vokse. Det vi gjør hver eneste dag vil avgjøre hvor vi havner. Det er en historie her, en robusthet og tradisjon som ikke mange andre klubber har. På sikt må det være mulig å skyggebokse med de beste. Men å tro at vi er der allerede i 2021 er mer et ønske og et håp. Vi må være realister også.

- Men det å få oppleve en sesong med suksess og fulle tribuner lengter vi alle etter. Jeg gleder meg til å få oppleve en ordentlig ramme her som gjør at hele Åråsen gynger. Et fullsatt Åråsen trigger veldig. Det er verdt noen våkenetter og litt pes på sosiale medier, sier Myhre.

Sportssjef Simon Mesfin er meget fornøyd med at romerikingen blir med videre i trenerteamet.

- Det er veldig viktig for oss. Etter at vi fikk med Mette Rosseland (personlig utvikler) og André Schelander (analyse) var Petter den siste brikken som skulle falle på plass for å gjøre støtteapparatet komplett. Vi har hele tiden hatt en positiv dialog og en intensjon om å fortsette samarbeidet. Petter har tilført oss utrolig mye, og vi er veldig glade for at TV 2 har akseptert at han fortsetter i LSK. Vi ser utelukkende på det som en styrke at han fortsetter å jobbe som ekspertkommentator i TV 2. Slik holder han seg godt oppdatert på det øverste nivået i Europa, og de referansene tar han med seg tilbake til LSK, sier Mesfin.

Les også: André Schelander ny analyseansvarlig i LSK

Annonse fra Eliteserien: