Myhre fortsetter i LSK - Bakke forlenger også

Petter Myhre har signert en femårskontrakt med LSK. Geir Bakke forlenger også med tre år på sin eksisterende kontrakt, og det betyr at trener-duoen har kontrakt til ut 2027.

Annonse:

- Det føles veldig naturlig ut for klubben i forhold til den reisen vi har hatt. Geir og Petter har vært med å bygge A-laget og klubb. Det er ikke noe tvil om at vi mener at vi har de beste trenerne LSK kan ha, sier sportssjef Simon Mesfin. 

Et livsstilsvalg 

Petter Myhre peker på at det har vært et livsstilsvalg om han skal fortsette å jobbe som trener de neste ti årene, så må man erkjenne at det er en 24/7 jobb. Samtidig som at nå som TV2 overtar rettighetene for Eliteserien - og derfor har det vært naturlig for han å ta et valg. Myhre har nå valgt å slutte i TV2 og fortsette som trener i LSK.

- Det er fotball som har vært livet mitt. Det er der jeg har tatt utdanningen min som trener, og jeg følte hvis jeg ikke hadde benyttet denne muligheten nå så hadde jeg ikke kommet tilbake til trener-yrket igjen, forteller Myhre. 

- Jeg er en person som trenger mye å gjøre, og som får energi av å jobbe. Men samtidig så har jeg kjent på at jeg har brent lyset i begge ender. Jeg har kjent på at jeg aldri har fått henta meg inn. Når jeg ikke er på jobb nå for LSK har jeg fri (etter VM), men i motsetning når jeg ikke var på jobb for LSK i perioden som har vært nå - så dro jeg til England, Italia eller Bergen for å jobbe i TV2. Det har jeg erkjent at ikke funker i lengden, sier Myhre.  

Vil fortsette å bygge klubb 

Petter Myhre forklarer at han ønsket en lengre avtale med LSK. Han forteller at det mandatet han og Bakke fikk når de startet i LSK var å få lov til å være med på å bygge en hel klubb. 

- Vi har fått til mye, men samtidig så vet vi at det er mye igjen. Hadde vi kun hatt ett eller to år til, så hadde hovedfokuset fort blitt snevret inn til å kun handle om å vinne nok fotballkamper. Men nå har vi sammen med styret, Simon og administrasjon gitt oss mer tid til å fortsette å bygge klubb, sier Myhre. 

- Det er helt tydelig nå at vi nå ikke sitter i styremøter og rapporter om resultater, men vi snakker om utvikling. Vi snakker om utvikling av de ulike fagområdene som skal gi oss de resultatene vi ønsker. Når vi snakker sånn internt, så blir det ekte også. Jeg tror da at Geir og Petter som trenere føler at de er med på å bygge klubb. De har nå kontrakter som tilsier at de også får lov til å høste fruktene av det, forteller Mesfin.  

DSC00573.JPG

Utfyller hverandre 

For Geir Bakke var det aldri noen tvil om forlengelse. Han ønsker å fortsette den flotte reisen og utviklingen han, Myhre og resten av teamet har hatt. 

- Jeg syntes det utrolig moro. Det har vært en formidabel jobb på mange områder rundt sportslige resultater, men det er masse vi må bli bedre på. Det er veldig inspirerende å få lov til å være med i det lengre løp, sier Bakke.

- Vi er et team som fungerer godt sammen. Vi utfordrer og utfyller hverandre på mange måter, forteller han videre.  

 

Annonse fra Eliteserien: