Matchvinner-Kippe: - Det lå litt i korta da jeg kom inn med bandasjen

3. desember 2017 blødde Frode Kippe - som så mange ganger før - for drakta. Han kriget, han kjempet, han måtte sy sting - helt til slutt steg han som luftens baron - og kunne løfte sin andre kongepokal. Lørdag 16. mai klokka 19:17 skal han få et gjensyn med kampen.

Annonse:

Som erstatter for fotballens nasjonaldag arrangerer LSK drive-in på Norges Varemesse. Der du kan fylle bilen med familie - eller få gjensynet av cupfinalen hjemme på TV-skjermen. Ivar Hoff er programleder - og skal lede dere gjennom kvelden. Frode Kippe er en av de som tar turen innom scenen.

Toppspillerutvikleren synes LSK gir et flott tilbud til omverdenen - og oppfordrer alle som har mulighet til å komme på drive-in til å gjøre det. Om det ikke er tilfelle, sitte å se showet hjemme i fra på stream.

Vi har endret prisene. Minstepris for én bil med to personer er 400,-, deretter 200,- per person. Her kan du kjøpe billett til arrangementet - og støtte LSK økonomisk i en vanskelig tid.

Energien, entusiasmen, gløden. Det var noe med LSK-spillerne denne forholdsvis varme desember-dagen. De skulle vinne. Pokalen skulle hjem - og den kom hjem.

- Vi hadde bestemt oss for å prøve å ta Sarpsborg høyt, være aggressive fra start, og kanskje overraske dem litt. Folk forventa at vi skulle legge oss litt bakpå og prøve å kontre på dem, det var litt den måten vi spilte på. Men vi tenkte at det bare var å kjøre på. Sarpsborg var favoritter, vi hadde ikke noe å tape sånn sett. Vi ga jernet og fikk uttelling tidlig, så det lyktes vi heldigvis med.

Uka før finalen hadde kapteinen feber og var uvell, likevel startet han kampen.

- Jeg var dårlig hele uka. Spilte mot Sandefjord helgen før, og det ble egentlig dårlig på bussturen hjem. Lå med feber og uvell i kroppen helt frem til fredag. Så hadde jeg en rolig økt lørdag før kampen - og var ikke i toppslag da akkurat. Var ikke noen idéell uke.

Ikke nok med at Frodes oppladning til kampen ikke var helt optimal, led han seg igjennom flere dueller med Patrick Mortensen, to hodeskader og flere sting. Likevel kjempet han seg igjennom kampen - og sto igjen som matchvinner. 

(ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDE)
FIRE STING: Frode Kippe fikk et kutt i pannen under cupfinalen. LSK-lege Bjørn Schultzen fant frem sysakene.. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIRE STING: Frode Kippe fikk et kutt i pannen under cupfinalen. LSK-lege Bjørn Schultzen fant frem sysakene.. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Det ble ofte en del dueller med Mortensen, hadde vært det i tidligere kamper også, så var forberedt på det. Men det var et par situasjoner hvor jeg ofte ble ryggende og skulle heade ballen vekk. Da kom Mortensen motsatt vei, og da fikk jeg en bra smell i første omgang som var litt kraftigere enn den jeg fikk i andre omgang. Jeg var litt i tåka der. Legen var litt usikker på om jeg kunne fortsette, men jeg var såpass oppegående at det ikke var noe problem. I andre omgang var det også en duell som ikke var like hard, men gjorde at jeg fikk et kutt i panna og måtte sy en del sting. Det tok litt tid. Heldigvis gikk dommeren med på at jeg kunne få behandlingen ute på banen. Da var det å få bandasjen på hodet og komme inn igjen. Det skulle ikke være noe hinder. Da var det bare inn på banen igjen, krige og få en seier.

Etter duellen med Mortensen måtte den tidligere LSK-kjempen gå av banen for å bli sydd etter 51 minutter, fire minutter senere var bandasjen på, og Frode Kippe stormet inn på banen igjen. I det 58. minutt fikk LSK en corner mot den gule svingen - Frode Kippe fikk gå alene opp i luften og satte inn 3-1-målet.

- Det var ekstremt deilig. Hadde selvfølgelig lyst til å bidra. Den muligheten fikk jeg på dødball, fikk lov til å heade ballen ganske fritt. Foran hele LSK-svingen, den stemningen, og viktigheten av det målet.. Det var ekstremt artig å kunne bidra på den måten. Veldig sterkt minne.

- Var det litt "meant to be" at det skulle skje?

- Det lå jo litt i korta når jeg kom inn med bandasjen der. Det oppsummerte vel kanskje litt min karriere som spiller også. Det passa greit det, smiler han.

Daværende LSK-kaptein var 39 år gammel, og sto inne med en haug av rutine. Den delte han med de andre gutta i garderoben - og det så ut til å fungere.

- Jeg husker ikke helt hva som ble sagt, men det var litt sånn at vi måtte være til stede. Dette var et høydepunkt i fotballkarrieren til mange av oss. Det var bare å nyte øyeblikket, gjøre jobben vi visste vi kunne, også var det bare å se resultatet. Vi prøvde å trykke til å gjøre det vi kunne. Tenningsnivået kom av seg selv. Trengte ikke å si så mye, det var mer det å være til stede, tørre å bruke ball og spille fotball.

Kampen på Ullevaal endte 3-2 og kongepokalen ble med hjem til vakre Lillestrøm.

- Stemningen, lettelsen, den deilige følelsen av å vinne en kamp på Ullevaal - å få oppleve det igjen. Da jeg kom inn i garderoben, det å ta ut sting og sette i nye. Det brydde meg null. Det var bare deilig å være der, og være i nuet. Det var en god følelse. 

(ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDE)
NTB_GcoP9ViugM8
KONGEN AV LILLESTRØM: Her ble Frode Kippe og resten av laget hyllet på Norges Varemesse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter cupfinalebanketten avsluttet LSK-organisasjonen det hele på Norges Varemesse, der ble man godt tatt i mot av tusenvis av LSK-supportere. Mannen som stjal showet på scenen, han heter Aleksander Melgalvis. 

- Det var god stemning på varemessa med Melgalvis i front, den tar vi med oss, flirer han, og legger avsluttningsvis til: 

- Jeg fikk ha med meg begge gutta mine. De var med i bussen og på hele feiringa. De synes det var artig, og at jeg fikk feire med de, det var gøy. 

Annonse fra Obos-ligaen: