Martin og Baccay med opprykksgave til Eidsvold Turn

(Lillestrøm 2 - Kvik Halden 2-1) Fine scoringer av Gary Martin og Josef Baccay sørget for at Kvik Halden sakket akterut i opprykksduellen med Eidsvold Turn.

Annonse:

- Vi bør få blomster fra Eidsvold Turn i morgen. Dette var en gavepakke til dem. Nå leder Eidsvold Turn med syv poeng, så nå blir det nok opprykk - med mindre de mister formen helt, sier trener Arild Sundgot.

Med mandagens seier er Lillestrøm 2 på sjetteplass med 24 poeng i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. Eidsvold Turn topper med 39 poeng og har kurs mot 2. divisjon neste år. Kvik Halden (32 poeng) og Lørenskog (30 poeng) følger deretter.

- En bra kamp. Gutta sto på og spilte fin fotball. Det ble litt hektisk på slutten, men alt i alt en god kamp, sier en fornøyd Sundgot.

De to scoringene i første omgang var begge av den fine sorten. Først spilte Fredrik Krogstad - som ble kåret til banens beste av en lokal jury - fint fram til Josef Baccay. 17-åringen ga LSK-rekruttene ledelsen etter 27 minutter.

Fem minutter senere banket Gary Martin inn et frispark fra rundt 20 meter helt oppe i vinkelen.

- Veldig fine mål, melder Sundgot.

- Jeg tar alltid disse kampene seriøst. Jeg ba om å få spille etter at jeg ikke var med mot Sarpsborg. Og det er alltid gøy når vi møter lag som er blant de beste i avdelingene, sier Gary Martin, som også scoret to mål i bortekampen mot laget som ble norgesmester for 100 år siden.

Kvik Halden reduserte etter en corner 73 minutter ut i kampen, og kom til noen brukbare sjanser på slutten, men hjemmelaget vant en fullt fortjent seier.

Les også: Charles Ezeh lånes ut til Strømmen

Hovedtrener Jörgen Lennartsson fulgte andrelagets kamp i LSK-Hallen mandag kveld, og likte det han så.

- Jeg er veldig fornøyd. Første omgang var veldig bra. I andre omgang var det også mye bra spill, selv om det på slutten handlet om å krige hjem poengene. Det må man også kunne når det trengs. Det var mange unge spillere som gjorde det bra, men det gleder meg også å se at de mer etablerte gutta spiller med engasjement. Veldig fine mål også, sier Lennartsson.

Med mandagens seier er Lillestrøm 2 på sjetteplass med 24 poeng i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. Eidsvold Turn topper med 39 poeng. Kvik Halden (32 poeng) og Lørenskog (30 poeng) følger deretter.

LSKs lag: Matvei Igonen - Lars Ranger, Erik Tobias Sandberg, Sindre Rindal, Simen Kind Mikalsen (Kristoffer Ødemarksbakken i 45 min) - Josef Baccay, Fredrik Krogstad (Oussema Ali i 20 min), Magnus Knudsen (Mansour Sinyan i 7 min), Sivert Westerlund - Gary Martin, Stian Sandberg (Felix Tønne i 26 min).

Annonse fra Eliteserien: