P1722066

Martin Bergum (19) skrev proffkontrakt

Han kom fra Løvenstad til Lillestrøm som 13-åring i 2015. I dag kan vi gratulere Martin Bergum (19) med å ha gått hele utviklingsløpet i LSK - og med proffkontrakt og permanent plass i A-stallen!

Annonse:

- Når man har jobbet for noe i så lang tid, så føles det veldig deilig. Samtidig er det viktig at dette ikke blir en hvilepute, men en inspirasjonskilde. Jeg ser veldig frem til fortsettelsen, sier Martin Bergum.

Sportssjef Simon Mesfin er både glad og stolt over at nok en ung spiller går gradene gjennom akademiet og blir fullverdig medlem av A-stallen.

- Martin har vært med oss som fast hospitant gjennom hele vinteren. Han har hatt en veldig stigende utvikling på trening, og har også fått spille kamper. Vi mener det er riktig å tilby ham proffkontrakt og fast opprykk til A-stallen. Han har vist at han kan bli en Eliteserie-spiller på sikt, og det er absolutt fortjent at han får proffkontrakt, sier Mesfin.

Avtalen strekker seg i første omgang ut 2023 for romerikingen som kom til LSK i 2015 fra Løvenstad.

- Det året jeg fylte 13 år tok jeg steget til fra Løvernstad til Lillestrøm og har gått gradene. Det å få proffkontrakt i LSK har alltid vært det store målet og jeg har alltid hatt troen på meg selv, men det blir jo mindre og mindre sjanse jo eldre man blir. Likevel: Jeg har stått i det og jobbet hardt, sier Bergum, som har tatt store steg i løpet av det snaue halvåret han har trent med A-laget.

- Det gjelder å gripe muligheten og jobbe steinhardt. Målet er jo å bli fast inventar for LSK, tillegger den ballsikre midtbanespilleren.

- En stor dag for LSK-akademiet - som det alltid er når en spiller går hele veien og blir A-lagsspiller. Vi gleder oss til å følge Martins karriere videre, sier akademisjef Toni Ordinas. 

Simon Mesfin roser også utviklingsavdelingen i LSK for å ha bidratt til at nok en unggutt tar steget og signerer proffkontrakt.

- Vår strategi er at vi skal utvikle spillere gjennom vårt veldrevne akademi. Med signeringen av Bergum blir han den tolvte spilleren i dagens A-stall som har vært innom akademiet. Det er ganske voldsomt, og noe vi er veldig fornøyd med, sier Simon Mesfin.

De 12 er: Mads Hedenstad Christiansen, Emil Ødegaard, Lars Ranger, Eskil Edh, Philip Slørdahl, Erik Tobias Sandberg, Vetle Dragsnes, Josef Baccay, Magnus Knudsen, Martin Bergum, Apipon Tongnoy, Alexander Sannes.

- I tillegg har vi også flere andre unge spillere som har fremtiden som har fremtiden foran seg, påpeker sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: