Marko Maric klar for to nye LSK-år

Marko Maric (21) er klar for to nye år på Åråsen. Nå er Lillestrøm og Hoffenheim enige om å forlenge låneavtalen til å gjelde ut 2019-sesongen.


Maric ble hentet til Bundesliga-klubben Hoffenheim fra østerrikske Rapid Wien sommeren 2015. I august i år ble han utleid til Lillestrøm, og nå er det klart at han blir i Norge i to nye år for å utvikle seg videre som keeper.

- Jeg er glad for å bli her i to år til. Jeg håper å få spille og hjelpe klubben videre fremover. Jeg liker livet her, sier Maric.

Sportssjef Simon Mesfin gleder seg stort over å få på plass en lengre avtale med den snart 22 år gamle målvakten. 

- Han kom inn her i sommer på en låneavtale ut året. Marko har vært veldig profesjonell hele veien, og jobbet hardt på trening. Vi ser et stort potensial i ham. Han er bare 21 år, og vi ser at vi kan få veldig mye bra ut av Marko de neste årene. Vi ønsket å forlenge, og det samstemte med det som spilleren selv og Hoffenheim ønsket. Alle parter er fornøyde, sier Mesfin.

Marko Maric har kontrakt med Hoffenheim til sommeren 2020, men de to neste årene skal han gjøre alt for å kjempe seg til keeperplassen i LSK. Tyskerne har riktignok en opsjon som gjør at han kan hentes tilbake etter 2018-sesongen.

- Både fotballen og menneskene her i Norge er bra. Ligaen er tøff, og det er en fin utfordring for meg, sier Maric, som gleder seg stort til cupfinalen 3. desember.

- Det er den største turneringen her. Jeg håper vi vinner slik at vi kan feire med fansen.

Annonse fra Eliteserien: