Magnus Knudsen solgt til Rostov

LSK og den russiske toppklubben Rostov er enige om en overgang for Magnus Knudsen (20).

Annonse:

- Vi hadde ingen planer om å selge Magnus Knudsen, men da Rostov tok kontakt etter at de var på Åråsen tidligere i år, så skjedde ting ganske fort. Etter noen dager med forhandlinger ble vi enige om en pris som LSK er veldig godt fornøyd med. Hvis du ser på hva klubben sitter igjen med netto, så er det et av de beste salgene i klubbens historie, sier sportssjef Simon Mesfin.

- Det er litt uvirkelig. Men det er sinnssykt gøy, og en stor mulighet for meg til å ta det neste steget. Et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Magnus Knudsen.

20-åringen - som startet sesongen på utlån i Ull/Kisa - er selvsagt veldig glad for å få denne muligheten.

- Fra å starte sesongen med å være litt i utkanten og be om et utlån for å få erfaring til å ende opp med dette mot slutten av året... Det gjør jo hele overgangen litt uvirkelig. Hele den reisen der er jo ganske morsom. Jeg hadde ikke sett for meg at noe slikt kunne skje før om noen år, sier midtbanespilleren - som også har bekledd andre posisjoner med stor suksess i høst.

- Det viktigste for meg er at mitt eventyr nå har begynt for alvor. Uansett hvordan det går, så vil jeg få en enorm erfaring i Rostov. Det er en stor utfordring, og det blir spesielt å flytte hjemmefra for første gang. Men det er jo en drøm som går i oppfyllelse, tillegger han.

Høybråten-gutten kom til LSK som 14-åring og sender en stor takk til lagkamarater, akademiet og støtteapparatet på A-laget.

- Det har vært en sinnssyk reise. Uansett hvilket årstrinn jeg har spilt på, så har trenerene og alt vært veldig bra med dyktige trenere og strålende lagkamerater. Jeg har stortrivdes i LSK fra dag én, sier Knudsen.

Simon Mesfin er klar på at Knudsen kommer til å bli erstattet, og at LSK skal komme styrket ut av salget.

- Overgangssummen vil sørge for at vi sikrer satsingen fremover - samtidig som vi har midler til å erstatte Magnus. Vi er også glade på Magnus sine vegne for at han får denne muligheten. Han er en profesjonell spiller og veldig fin fyr som har gode muligheter til å lykkes i større ligaer i årene som kommer. Og han har hatt en rivende utvikling denne sesongen. Planen var at han skulle være en toneangivende spiller i noen år til, men av og til skjer det ting som forandrer på det. Det som er ekstra gledelig er at han er en egenutviklet akademispiller. Det er ikke uten grunn at vi har lagt store midler i å satse på akademiet de siste årene, sier Mesfin.

Og fortsetter:

- Nå har vi et godt handlingsrom til å forsterke oss. Vi skal ikke svi av pengene med en gang, men vi skal erstatte Magnus Knudsen - og får samtidig midler som skal brukes til å styrke troppen i tiden fremover. Fremtiden til LSK er lys

- Jeg hadde mine første treninger med A-laget til LSK i 2018, og føler nesten at jeg har fått med meg et helt fotballiv de siste tre årene med nedrykk, opprykk og en fantastisk morsom sesong i år. Nå drar jeg med god samvittighet, i visshet om at klubben har alle muligheter til å gjøre det bra fremover. Samtidig vil jeg sende en stor takk til lagkamerater, trenere, støtteapparat og alle andre i klubben for en fantastisk fin tid, sier Magnus Knudsen, som har skrevet under på en kontrakt på fire og et halvt år.

Vi takker Magnus Knudsen for fremragende innsats, og ønsker 20-åringen lykke til i Rostov!

Annonse fra Eliteserien: