Mads har holdt nullen i ni kamper

- Den deiligste seieren jeg har opplevd, sier Mads Hedenstad Christiansen etter triumfen mot Sogndal - der han holdt nullen i sin niende seriekamp for året.

Annonse:

Den unge keeperen - som fylte 20 år 21. oktober - har vokst seg bare bedre og bedre utover i sesongen.

Mot Sogndal hadde han flere mesterlige redninger i det som var en svært viktig LSK-triumf.

- Det er den deiligste seieren jeg har opplevd. Vi får med oss tre poeng i en kamp der vi hadd vært fornøyde også med uavgjort. Vi scorer tidlig, er gode og holder dem unna, sier Mads Hedenstad Christiansen.

Han nyter å stå bakerst i et lag der den defensive tryggheten har blitt mer og mer markant.

- Spesielt i de to siste kampene føler jeg at vi prater bra sammen hele laget. Laget føles veldig trygt, og det er veldig behagelig å stå i mål. Vi stresser ikke.

- Hvordan føler du utviklingen din har vært gjennom sesongen?

 - Jeg føler at jeg har tatt store steg, og jeg føler meg veldig trygg. Jeg har stor selvtillit. Det er veldig gøy når alt bare flyter.

Store jubelscener utspant seg ute på kunstgresset i Sogndal etter at seieren var i boks.

- Alle kjente på den enorme gleden av å vinne. Det var rett og slett bare pur glede hos alle, beskriver Christiansen.

Selv om sjansene til opprykk nå er gode, så vil han ikke ta noe for gitt. Allerede på søndag venter en tøff kamp mot formsterke Åsane.

- Åsane er i kjempeform, så det blir en tøff kamp. Vi har ikke tenkt å slippe oss noe ned. Vi har tenkt til bare å kjøre på. Vi må bare fortsette å vinne og spille bra fotball, så skal vi ikke gi fra oss dette, sier Mads Hedenstad Christiansen.

Keepertrener Jon Knudsen er full av lovord om den unge keeperens utvikling denne sesongen.

- Mads har hatt et veldig godt fokus på arbeidsoppgavene slik en keeper må ha til enhver tid. Han klarer å nullstille seg, og han ser hele tiden fremover. Selv om han i noen kamper har hatt lite å gjøre, så har han gjort veldig få feil - omtrent ingen. Jeg er veldig imponert, sier Jon Knudsen.

Han mener også at Jo Coppens inntog har vært bra for Christiansens utvikling.

- Mads har tatt opp hansken hver gang er blitt utfordret. Det er en god egenskap for en keeper. Han er nødt til å prestere på trening hver eneste dag, og det har gjort ham bedre. Det er ikke lett for en keeper, som bare var 19 år da sesongen startet, å ta plass i et seniorlag, men Mads har klart det. Nå har han holdt nullen i ni seriekamper. Det er veldig sterkt. I fire-fem av kampene har han hatt avgjørende redninger, sier Jon Knudsen.

Se høydepunktene fra Sogndal - Lillestrøm her:


Annonse fra Eliteserien: