Se høydepunktene: LSK reiste seg mesterlig etter mareritt-starten

(Haugesund - Lillestrøm 0-1) Etter en blytung start på kampen - med straffespark til FKH etter ti sekunder - reiste LSK seg mesterlig og vant en svært fortjent seier.

Annonse:

Mads Hedenstad Christiansen reddet straffesparket fra Christos Zafeiris, og etter en litt sjanglende åpning tok Lillestrøm mer og mer over kampen.

Thomas Lehne Olsen hadde en gedigen sjanse til å sende LSK i ledelsen også noen minutter før han på herlig vis satte inn ledermålet alene med Haugesunds keeper etter 28 minutter.

VIKTIG REDNING: Mads Hedenstad Christiansen reddet straffesparket fra Christos Zafeiris tidlig i kampen. Foto: Jan Kåre Ness/NTB

Like etter pause skapte LSK noen enorme sjanser. Først headet Espen Garnås i nettveggen for nesten åpent mål. Så spilte Thomas Lehne Olsen og Kaan Kairinen veggspill fire ganger før sistnevnte avsluttet - men utrolig nok klarte en FKH-spiller å redde på streken.

Så lenge LSK bare ledet med ett mål ble det spennende kampen ut, men de fleste var enige i at gjestene fra Romerike var best.

- Jeg synes Lillestrøm jevnt over er et knepp bedre enn oss, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Eurosport etter kampen.

- Det blir jo litt kaotisk på slutten, men jeg synes vi gjør en god andre omgang - og styrer det meste. Vi burde vært mer effektive, sier en fornøyd Geir Bakke - som dermed fikk gaven han ønsket seg på 53-årsdagen sin.

- Vi var litt tafatte de første 15-20 minuttene. Men etter hvert tar vi kontroll over kampen, skaper ting - og det er stort sett vi som har ballen, sier matchvinner Thomas Lehne Olsen til Eurosport.

Dermed fortsatte den gode trenden i Haugesund for LSKs del. Samtidig la også Geir Bakkes mannskap press på Rosenborg som møter Molde i hovedkampen søndag kveld. Ned til Vålerenga på femteplass er det nå åtte poeng med tre kamper igjen av Eliteserien.