Holmbert Fridjonsson og Eskil Edh feirer etter 1-0 scoringen. Foto: Annika Byrde / NTB

LSK overvant den vanskelige 3. runden

På skøyteisen er det kjent at 3. runden på 1500 meter er vanskelig. På Norges beste gressbane, overvant LSK den frykten og tok seg videre til 4. runde i cupen.

For faktum er at LSK har snublet hele fire ganger i 3. runde siden 2010. En scoring på overtid i 1. omgang var nok til å sende Aalesund ut av cupen.

Trener Geir Bakke gjorde sju bytter fra de som startet på Marienlyst søndag. I mål fikk Knut André Skjærstein tillit igjen. Sammen med to andre i bakerste rekke (Colin Rösler og Philip Slørdahl).

- Jeg må innrømme at jeg var spent, sa keeperen som kom fra KFUM for et snaut år siden og spilte sin åttende A-kamp for «Fugla».

- Om det er min beste for LSK skal være usagt, men det ble en «smultring» og det er alltid gledelig, sa Skjærstein.

Trener Geir Bakke var sånn passe fornøyd.

- En typisk 10-kamp under veldig varme forhold, men på en bane der man burde prestert bedre.

Scoret på første sjanse

Gjestene fra Sunnmøre styret det beste i første omgang, slo LSK har tilbake rett før hvilken. Eskil Edhs perfekte forarbeide fant Holmbert Fridjonsson som dermed senket gamleklubben.

I andre omgang tok LSK over og var nær ved å doble ledelsen. Ikke minst Akor Adams som herjet med motstanderen. Ble hindret alene på vei gjennom mot keeper, men dommeren droppet rødt kort til motstanderen denne gangen.

Mange fikk prøve seg i varmen. Slørdahl var god helt til han måtte ut med skade etter 40 minutter, mens Colin Rösler ble kåret til banens beste av RB. Så Bakke traff godt med start-elleveren i cupen.

LSK er i 4. runde for 52. gang i historien. Den kampen skal ikke spilles før mars 2023. Det er bare å glede seg.

Videre holdt LSKs utrolige statistikk hjemme mot Aalesund. Totalt 18 serie- og cupkamper på Åråsen gjennom tidene: LSK har vunnet 11, AaFK ingen!

Kampfakta NM 4. runde:

Lillestrøm – Aalesund 1-0 (1-0)

Mål: 45+2 min: 1-0 Holmbert Fridjonsson. Gult kort: Vetle Dragsnes LSK. Dommer: Rohit Soggi.

Tilskuere: 3.953 betalende på Åråsen.

LSKs lag: Knut André Skjærstein – Colin Rösler, Philip Slørdahl (Espen Garnås fra 40), Vetla Dragsnes – Frederik Holst, Kaan Kairinen (Ifeanyi Mathew fra 67), Magnus Knudsen, Eskil Edh (Tom Pettersson fra 80) – Pål André Helland (Ylldren Ibrahimaj fra 46), Holmbert Frodjonsson (Akor Adams fra 67), Gjermund Åsen.