LSK-Ordinas vil samle talentarbeidet på Romerike

Utviklingssleder i LSK, Toni Ordinas, inviterte ti lokale klubber til Åråsen. Tema: Spillerutvikling og samarbeid. - Dette er starten på et nytt, sunt og godt samarbeid på Romerike, sier Ordinas.

Annonse:

- Det er utrolig viktig for Lillestrøm Sportsklubb at vi kan ha et godt samarbeid med de lokale klubbene på Romerike, og vi håper selvfølgelig også at de lokale klubbene kan nyte godt av vår kompetanse. Ved å hjelpe hverandre har vi i LSK en større mulighet til å bli best i landet, og et stort steg nærmere vårt oppdrag; å bli Romerikes stolthet. Lillestrøm Sportsklubb sitt oppdrag akter jeg å jobbe mot, og jeg er glad disse klubbene ønsker å være med på ferden, sier Toni Ordinas etter det vellykede møtet med et knippe lokale klubber fra Romerike. 

Klubbene som var representert var: 

Hakadal IL 

Fjellhamar FK 

Funnefoss/Vormsund IL 

Dalen IL

Rælingen FK

Løvenstad FK

Varpe BK 

Gjelleråsen IF

Hvam IL og Bjørkelangen SF hadde ikke anledning til å møte opp, men har sagt seg svært positive til prosjektet. 

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Romeriksprosjektet går ut på at man skal etablere en sunn dialog mellom LSK og klubbene på Romerike - der klubbene sammen skal finne ut om og når det er riktig å gå fra moderklubb og til LSK. LSK bidrar ut mot klubbene med sin erfaring og kompetanse hva gjelder både spiller- og trenerutvikling. Ønskelig fra alle parter er å møtes annenhver måned for å diskutere samarbeidet og kartlegge veien videre. Det vil også bli arrangert trenerforum i regi av LSK.

Etter en kort presentasjon av hver enkelt klubb gikk Toni Ordinas grundig gjennom LSK sin akademiplan, hvordan man trener i LSK, hva LSK ser etter i en spiller og hva som skal til for å lykkes. Den tidligere Stabæk-treneren var åpeng og engasjert, og det var en felles enighet om at klubbene ønsket å få besøk av Ordinas slik at også deres trenere får et innblikk i planene. 

Les også: Ny draktsponsor: Økland skal vokse med LSK-partnerskap

Sportslig leder i Rælingen FK, Edvin Werni er positiv til prosjektet, og håper dette kan bidra slik at flere spillere kommer gjennom nåløyet og blir Eliteserie-spillere, men også at de som ikke lykkes på øverste nivå kan komme tilbake til moderklubben.

- Dessverre er det slik at noen av spillerne som går til LSK og ikke slår ut i full blomst velger å gi seg helt med fotball. Dette er selvfølgelig synd for de mindre klubbene på Romerike som kunne hatt god nytte av disse spillerne. Her må LSK bli bedre på faktisk å fortelle spillerne at det ikke er en dårlig ting å ta ét skritt tilbake for å ta to skritt frem. Eller at man kan være med på fotball uten å satse like mye som før. Det viktigste er at man ikke gir seg helt selv om man ikke lykkes i LSK, sier Werni.

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: