LSK og Wang presenterte: Skole + fotball = sant

Åråsen konferansesenter var fylt til randen av unge LSK-spillere med foreldre da Wang-sportssjef Petter Myhre (bildet), rektor Gina Kveen, toppidrettssjef Kristian Hammer og LSKs utviklingsleder Toni Ordinas snakket om viktigheten av skole og fotball i skjønn forening.

Annonse:

- Vi har startet et program for LSKs satsningslag (13 til 16 år) som inkluderer ulike samlinger med spillere, foreldre og trenere - som et ledd i utviklingen for å bli profesjonell fotballspiller på vårt A-lag. Det første møtet var i mai. Da vi fokuserte vi på ernæring og andre prestasjonsfaktorer. På mandag hadde vi møte nummer to: Skole og fotball. I den rekkefølgen, sier Toni Ordinas.

Les også: Slik vil Ordinas samle fotballen på Romerike

Akademi-sjefen er særdeles opptatt av at unge spillere skal bruke hodet, både på skolen og på fotballbanen.

- Intensjonen er veldig klar: Vi skal sende en klar beskjed til alle om at LSK tar den akademiske utdannelsen av spillerne våre på fullt alvor. For oss er det ingen tvil om at godt skolearbeid er den beste måten du kan trene opp deg selv også til å bli en god fotballspiller. Og dette er den samme tilnærmingen som topp-akademiene i Europa (Barcelona, Ajax, Real Madrid, Milan, Chelsea, Liverpool...) har: De krever optimal holdning knyttet til skolearbeidet, noe som igjen vil styrke viljen din til å bli en bedre fotballspiller. LSK vil ikke akseptere at unge spillere prøver å bli profesjonelle fotballspillere uten å ha en akademisk plan ved siden av, påpeker en bestemt Ordinas.

- Skoledelen av møtet var en presentasjon av vår viktigste partner i ungdomsfotballen: Wang Toppidrett. De informerte om sitt nyeste skoleprosjekt på Romerike (Lørenskog) som vil starte i 2020, og de fantastiske mulighetene som ligger der for å kombinere toppidrettsfotball med en vellykket akademisk plan. I øyeblikket har LSK ni juniorspillere tilknyttet Wang, i tillegg til fysisk trener Peder Lindsetmo og meg selv, forteller Lillestrøms utviklingsleder.

Les også: Stoppertalentet Dylan (15) på jobbskyggedager i LSK

Tilbakemeldingene fra foreldrene som var til stede på mandagens samling har  utelukkende vært positive.

- Møtet på Åråsen om skole og fotball i regi av LSK og Wang Toppidrett var veldig bra og engasjerende, med et godt foredrag av Toni om likheten mellom å lære i klasserommet og på fotballbanen. Vi fikk også god informasjon fra Wang Toppidrett om hva som skiller dem fra andre skoler og om samarbeidet med LSK. Det er positivt at LSK også inkluderer oss foreldrene på disse foredragene og gir oss informasjon. Det gjør det lettere for oss å følge opp når vi blir informert og inkludert, sier Freddy Mansrud.

- Tusen takk for et veldig informativt og inspirerende møte. Det virker på sønnen vår, i hvert fall, at når LSK sier at skole er viktig, så veier det tyngre enn når vi masete foreldrene sier det. «Skole først, så fotball». For vår del som 05-foreldre kom møtet på et veldig passende tidspunkt. Det er NÅ sønnen vår bør ta valget om hvilken retning han skal gå og jobbe målrettet deretter. Det nytter ikke å ta et skippertak rett før søknadsfristen. Vi forventer ikke at han skal ha 6 i snitt, men vi forventer at han gjør sitt beste og tar det seriøst. Vi har allerede hatt to gode samtaler med han og han virker mer reflektert etter møtet nå som han vet litt mer om hvordan videregående- og toppidrettslivet utarter seg. Jeg likte spesielt det Toni sa om å være en god person. Det å være en lagspiller både på skolen og i klubb. At det er viktig å oppføre seg og være hyggelig i alle sammenhenger, det vil gagne dem på lang sikt, lenge etter fotballens tid også. For meg som forelder var det spennende å få et innblikk i hverdagen til Wang Toppidrett. Det at de som spirende idrettsutøvere faktisk tar to utdannelser er noe jeg aldri har tenkt over. Takk for en fin kveld, sier Eline Theresia Fosjord.

Les også: Fansen mobiliserer: Invasjon Drammen - igjen!

Annonse fra Eliteserien: