LSK og AlfaCare med revolusjonerende avtale: - Et stort løft

En eksklusiv avtale med AlfaCare gjør at fysisk trener Geir Kåsene tror på enda færre skader for Lillestrøm-spillerne. - Et stort løft for klubben, sier Kåsene.

Thomas Lehne Olsen gir en stor tommel opp for de nye fasilitetene. I etterkant av Start-kampen restituerte han med en såkalt «recovery pump».

- Det får i gang blodtilførselen i beina, og sørger for at du blir fortere klar for trening eller kamp. Mushaga Bakenga (tidligere lagkamerat i Tromsø) har faktisk kjøpt seg en slik på egenhånd som jeg har prøvd tidligere, sier Lehne Olsen.

Annonse:

«Game ready» er navnet på en annen maskin som med kompresjon og kulde jobber for å lindre skadede spillere. Aleksander Melgalvis brukte den - med suksess - allerede i fjor høst.

- Man føler at det gir noen prosenter. Jeg føler at det funket for meg med skaden jeg hadde i fjor høst. Jeg kom tilbake raskere enn vi trodde, sier Melgalvis.

- Du får en helt annen kuldeeffekt enn om du legger på en ispose. Du dekker et større område, og det varer lengre. Gjennom en sesong er jeg overbevist om at du redder en del treninger og kamper for spillerne med disse apparatene, sier Kåsene.

Nå som LSK går inn i et tett kampprogram mener fysioterapeuten at det er spesielt viktig at spillerne restituerer godt.

- Det er ekstra viktig å bruke det når det er tette kamper. Når det er tøft kampprogram kan det være bedre med passiv restitusjon enn aktiv restitusjon - som løping. Jeg er helt overbevist om at dette vil bli et stort løft for klubben. Vi kommer til å få færre skader, og det blir kortere skadetid på de som er ute, sier Kåsene.

Daglig leder i Notodden-selskapet AlfaCare, Torkild Haugan, er også svært glad for å ha undertegnet kontrakten med daglig leder Robert Lauritsen. En del av avtalen er at det vil bli bygd et «showroom» ved siden av den nye garderoben som skal stå ferdig i løpet av sommeren.

- Dette blir et ordentlig vinn-vinn opplegg. Hvis vi kan ta med kunder til Åråsen for å vise fram våre produkter, og det kan generere salg - så er det bra. Vi har vært innom tanken på å leie et showroom i Oslo, men det er vesentlig bedre for oss å ha det på Åråsen der ting er i bruk i et toppidrettsmiljø. Nå får Lillestrøm tilgang på alt av det beste innenfor trening-, test- og behandlingsutstyr. Det vil være supernyttig for spillernes rehabilitering. Mye av dette utstyret er noe for eksempel de fleste Serie A-klubbene bruker i dag, sier Haugan.

Noe av utstyret er allerede på plass, og Kåsene gleder seg stort til alt er på plass.

- Det vil løfte rehabiliteringen som spillerne får på Åråsen. AlfaCare har et bredt sortiment når det gjelder klinikk- og styrketreningsutstyr, og i første omgang tenker vi at A-laget, juniorlaget og LSK Kvinner skal få tilgang til dette. Det vil gi oss færre skader, og det vil sørge for at skadede spillere kommer fortere tilbake. Vi vil få topp moderne utstyrer som veldig få - om noen - norske klubber har i dag. Jeg tror dette vil gjøre noe med den daglige trivselen for spillerne. Det kan faktisk være avgjørende for at spillere ønsker å bli i klubben, sier en entusiastisk Geir Kåsene.

- Jeg blir veldig overrasket om noen andre klubber i Eliteserien kan matche det utstyret som Lillestrøm får når alt kommer på plass. Vi har i lengre tid vært på utkikk etter en partner for å lage et showroom, og er veldig fornøyd med å ha fått til en avtale med LSK. Jeg har vært ordentlig Lillestrøm-supporter siden 1973. Selv om jeg bodde på Notodden var jeg masse på Åråsen som guttunge for å se på Tom Lund. Foreldrene våre byttet på å kjøre, forteller Torkild Haugan.

Annonse fra Eliteserien: