LSK hedrer Hank: Turbonegro-klassiker før avspark mot Godset

Hans-Erik Dyvik Husby snakket ofte om sin kjærlighet for Lillestrøm, Fuglafamilien og ikke minst Frode Kippe - som han møtte i forbindelse med en LSK-podkast i 2018. På lørdag vil vi hedre den avdøde artisten med å spille «The Age Of Pamparius» før avspark mot Strømsgodset.

Annonse:

- Det er en stor ære for oss i bandet at LSK hedrer vår gamle rockebror på denne måten. Takk, sier Turbonegro-frontfigur Thomas Seltzer - som sammen med Knut Schreiner skrev «The Age Of Pamparius».

- Det er synd han ikke får oppleve det selv, men han ville ha sett på det som en stor ære å bli spilt på Åråsen, sier Fredrik Østbye, programleder i den nevnte podkasten og en god venn av mannen som var mest kjent under kunstnernavnet «Hank von Helvete».

Her kan du høre podkasten fra 2018!

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Hans-Erik Dyvik Husby er død, bare 49 år gammel. De siste årene var Lillestrøm musikerens hjem, og han har mange ganger uttrykt stor kjærlighet for byen, menneskene og Sportsklubben. Ikke minst husker vi godt denne videoen han sendte oss to dager etter nedrykket i 2019:

- Det er lov å syte. Det er lov å sutre. Det er ikke lov å svikte, sa «Hank» - og tatoverte LSK-logoen på leggen.

På lørdag vil vi hedre den mangeårige vokalisten i Turbonegro med å spille klassikeren «The Age Of Pamparius» fra 1998-mesterverket «Apocalypse Dudes» før kampstart klokka 18.00.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Strømsgodset!

SUPERSTJERNER: Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, var i mange år vokalist i Turbonegro.
SUPERSTJERNER: Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, var i mange år vokalist i Turbonegro.

- Det var veldig typisk Hans-Erik å tatovere LSK-logoen rett etter at laget hadde rykket ned. Han var en som alltid ville støtte opp litt ekstra i motgang. Da han flyttet til Lillestrøm og fikk oppleve samholdet i Fuglafamilien, ble han bare mer og mer interessert og engasjert i LSK. Og spesielt var han veldig glad i Frode Kippe. Jeg tror han følte at han hadde mye til felles med Frode. Han likte den udødeligheten som Frode sto for. Det med aldri å gi seg - og gi alt. Han var også veldig glad i Aleksander Melgalvis. Ikke minst likte han at Melga kledde seg naken på cupfinalefesten i 2017, sier Fredrik Østbye med et smil.

Og fortsetter:

- Kvelden før cupfinalen satt vi i hotellbaren der LSK-spillerne bodde da Hank sendte en melding til Melga ganske sent og lurte på om han ville komme ned en tur. Melga tuslet ned fra hotellrommet og da satt vi der, tre gjøglere og pratet skit natten før cupfinalen. Men han takket nei da Hank lurte på om han ville ha en Jägermeister.

Fredrik Østbye - som bodde sammen med Hans-Erik Dyvik Husby i Lillestrøm i snaue to år - tror det vil bli et spesielt øyeblikk når spillerne entrer Åråsen-matta til tonene fra Turbonegro-klassikeren og Hanks vokal.

- Det er synd han ikke får oppleve det selv, men det blir en fin opplevelse for Fuglafamilien, sier Østbye.

Her kan du se live-versjonen fra Quart-festivalen i 2002!

Annonse fra Eliteserien: