Referat og høydepunkter: Slik ble Strømmen slått

Selv om Strømmen prøvde å snu kampen i begynnelsen av andre omgang ble Lillestrøm for sterke for gråtrøyene.

Med syngende supportere tilbake på tribunen ble Åråsen Stadion en skikkelig heksegryte fra start med solid steming og en god dose piping og buing mot de gråkledde fra Strømmen. Noe som ved flere anledninger satte ut gjestene. De gule og sorte derimot virket som satte pris på støtten fra tribunen og etter 20 minutter sendte de stemingnen i taket da Mathew satt opp Thomas Lehne Olsen på løp. Kapteinen var uselvisk og så Gustafsson komme til høyre for seg. Med en perfekt vektet pasning kunne svensken enkelt sette ballen i nettet bak Strømmen-keeperen til 1-0.

Omgangen fortsatte med tydelig LSK-dominans mot et Strømmen som mest forsøkte å sende ballen i bakrom.

Etter 42 minutter kunne man nesten tro at Thomas Lehne Olsen skulle brekke metallet på bortemålet i to da han trakk inn fra venstre og fyret av et skudd. Ballen traff vinkelen så det ristet godt i metallet men det ble også det nærmeste LSK kom til å legge på før pause.

Etter pause var det et langt mer aggressivt bortelag som kom ut på banen. Flere ganger kom gråtrøyene til muligheter men manglet pressisjon og fikk ikke ballen i mål.

Lillestrøm kom mer og mer tilbake i kampen, men slet med å finne tilbake til den overlegende formen de hadde før pause.

De gule og svarte kunne fort ha doblet ledelsen etter 58 minutter da Fredrik Krogstad, som kun minuttet før hadde kommet innpå for Kallevåg, fikk ballen i god possisjon og satt opp Daniel Gustafsson perfekt ute på hjørnet av 16-meteren. Svensken fyrte av, men en god Simen Lillevik i Strømmen-målet fikk en finger på ballen og sendte den ut til corner.

En annen som viste seg frem etter å ha blitt byttet innpå var Ebyie Moses, som kom inn for Magnus Knudsen. Nigerianeren truet godt ute på venstrekanten og utnyttet farten sin flere ganger mot et slitent Strømmen-forsvar. Dessverre for innbytteren ble det ikke scoring, men et godt innhopp uansett.

Rett før slutt kunne Moses satt ballen i mål igjen etter å ha blitt spilt igjennom og kom alene med keeper, men Lillevik fik et bein på den i siste liten.

Etter 94 minutter mente dommeren at nok var nok og kampen ble blåst av til ellevill jubel blant de fremmøtte på tribunen.

Vi kommer tilbake med mer utover kvelden og morgendagen med reaksjoner og høydepunkter på LSK.no