Lekestue og 4-1-seier over Stjørdals-Blink

(Stjørdals-Blink - Lillestrøm 1-4) Kaan Kairinen (bildet) hadde en finger med i det meste som skjedde da LSK holdt lekestue i Trøndelag - og fikk selv æren av å sette inn det fjerde målet på straffespark. Nå har Lillestrøm fem strake seire.

Samtidig ble rekken uten tap forlenget til 11 kamper.

Etter at Sogndal tapte mot Ranheim er Lillestrøm med andre ord formlag nummer én i OBOS-ligaen.

Kaan Kairinen hadde en finger med i tre av de fire målene, og det var den finske midtbaneeleganten som slo frisparket som ledet til ledermålet 23 minutter ut i kampen. Marius Amundsen møtte innlegget på bakre stolpe og headet til Aleksander Melgalvis - som elegant styrte inn ledermålet.

Tre minutter etter pause doblet Torbjørn Kallevåg ledelsen. Han forvaltet stussen fra Thomas Lehne Olsen i bakrom på ypperlig vis: Dro seg inn i 16-meteren og plasserte ballen lekkert i det lengste hjørnet.

Etter 54 minutter ble kampen definitivt punktert. Nok en god pasning fra Kaan Kairinen sørget for at Thomas Lehne Olsen kunne løpe helt alene mot Stjørdal-Blinks keeper. Kapteien løftet enkelt inn Lillestrøms tredje mål for dagen.

Timen var spilt da Kairinen ble felt rett innenfor hjemmelagets 16-meter og LSK fikk straffespark. Finnen var sikker som banken (DNB) fra 11-meteren og sørget for årets største seier i serien for Lillestrøms del.

Etter 87 minutter reduserte Stjørdals-Blink ved Franklin D. Nyenetue, og dermed ble sluttresultatet det samme som i den forrige bortekampen mot Strømmen.

Ellers skapte hjemmelaget lite på egen hjemmebane. Nærmest var trønderne etter 35 minutter, men Mads Hedenstad Christiansen reddet mesterlig det harde skuddforsøket fra Mats Lillebo.

Ti minutter før slutt fikk unggutten Simon Bakken sin offisielle A-lagsdebut da han ble byttet inn for Daniel Gustafsson.

Med en kamp mindre spilt har Lillestrøm nå fire poeng opp til direkte opprykk.